utorok, 01 november 2016 15:22

V Betliari sa podarila ďalšia dobrá vec - pokrstili Slovník betliarskeho nárečia

Napísal(a) Ľ. J. Š.
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)
Slovník betliarskeho nárečia pokrstili zľava: Mgr. Edita Kušnierová, starosta obce Ing. Ľubomír Zatroch, autor JUDr. Ľudovít Šomšák a Ing. Ivan Špilda. Slovník betliarskeho nárečia pokrstili zľava: Mgr. Edita Kušnierová, starosta obce Ing. Ľubomír Zatroch, autor JUDr. Ľudovít Šomšák a Ing. Ivan Špilda. Fotografoval Svetozár Šomšák

V sobotu 29.10.2016 bol v Betliari malý sviatok, verejná prezentácia – krst Slovníka betliarskeho nárečia, za prítomnosti obyvateľov obce, členov obecného zastupiteľstva, starostu a členov kultúrnej komisie. Akt krstu vykonali vodou z Betliarskeho potoka Mgr. E. Kušnierová a Ing. I. Špilda za asistencie autora Ľ. J. Šomšáka a starostu Ing. Ľ. Zatrocha.

Atmosféru slávnostnej a dobrej pohody dotvárali: Duo M. Roxerová - P. Henriczi a Ľudová hudba O. Hlaváča z Gočova. Pohoda dobrej nálady pretrvávala aj po oficiálnej časti, v ktorej ľudová hudba hrala nielen na počúvanie, ale aj do tanca. Slovník betliarskeho nárečia má 2500 hesiel, ktoré v knižnej podobe zachováva pre súčasníkov a budúce generácie bohatstvo jazykového nárečového prejavu Betliarčanov. Dobrá vec sa podarila.
Ľ. J. Š.

Foto: Svetozár Šomšák

 

 

Čítať 5282 krát Naposledy zmenené utorok, 01 november 2016 16:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!