sobota, 01 január 2022 16:04

V tomto novom roku pridaj smelo do vážneho kroku Doporučený

Napísal(a) od+šb
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vážení priatelia, milí návštevníci stránky Maj Gemer!

Uplynulo iba pár hodín, ako sme sa rozlúčili so starým rokom, ktorý mnohým z nás priniesol šťastie, novú lásku a iné dobrotivosti, ale mnohým i nešťastie, smútok, stratu priateľa, milého, či veľmi blízkej osoby, zamestnania. K jednému sa prejavil ako ohľaduplný, ale k mnohým s tým najhorším zážitkom. Mnohí to z vás dávajú veľmi bolestivo na vedomie aj na rôznych sociálnych sieťach. Samozrejme, rok 2021 bol aj ku mne taký i onaký. Hneď na začiatku minulého roku sa moje deti rozlúčili s Alžbetou, ich mamou, za veľmi trpkých okolností. Corona vírus nebol zhovievavý ani k nej. Hoci sa dožila necelých 78 rokov, aj napriek ťažkému zdravotnému stavu sme však očakávali, že to nebude až také tragické. Nestalo sa tak. Naša rodina po nej stratila ďalších blízkych.

Rozlúčili sme sa s mojím švagrom Michalom vo veku jeho nedožitých 81 rokov. Mesiac po ňom zomrela aj moja sesternica Ružena vo veku nedožitých 77. Potom nasledovala moja sesternica Zuzana, ktorá za nie najlepšieho zdravotného stavu zomrela vo veku 84 rokov. Po nej ďalší moji bratranci: Ondrej (80), Ján (80), mladší Ján (68). Do vzdialenejšej rodiny patrila i posesternica Zuzana. Dožila sa 77 rokov. Opustili tento svet a doma zanechali svojich najbližších, čo zrejme ovplynilo i tohtoročné sviatky, ktoré museli prežiť prvýkrát už bez nich. Všade chýbal pri štedrovečernom stole jeden zo spomínaných. Žiaľ, nielen pri stole... Čo je pre mňa neľútostné, bolo aj to, že ani s jedným z nich, ktorí v roku 2021 navždy od nás odišli, som sa nemohol rozlúčiť. Koronavírus po bezpečnostnej stránke tak zasiahol do života rôznych ľudí, ktorí museli podstúpiť takúto ťažkú situáciu. 

Nikto dnes nevie, čo nám prinesie nový rok 2022, do ktorého sme práve vstúpili. Musím však potvrdiť, že na hornom Gemeri žijú stále ľudia, ktorí sú pyšní na svoj kraj s jeho krásnou prírodou, históriou i ľudmi žijúcimi v ňom. Do konca roka sme na stránke Maj Gemer žili s obrázkami, ktoré kreslil náš výtvarník Štefan Burčo, ktorý vyrastal v Dobšinej. Podelil som sa s ním a dnes ho pozná už viac ľudí, a to nielen Gemerčanov. Pre tých, ktorí chcú mať jeho obrázky aj v kalendári, pripravil som kalendár na rok 2022 práve z Malej ilustrovanej histórie horného Gemera pre Vás tak, aby ste si spravili podľa výberu svoj vlastný kalendár aj na pamiatku na stránky Maj Gemer. Budeme radi, ak sa s ním podelíte a napíšete nám o tomto darčeku pána Burča a stránky Maj Gemer.

K22 00   K22 01   K22 02
         
K22 03   K22 04   K22 05
         
K22 06   K22 07   K22 08
         
K22 08   K22 10   K22 11
         
 k22 12        

 

Čítať 755 krát Naposledy zmenené pondelok, 10 január 2022 17:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!