×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/expres
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/expres
streda, 16 október 2013 18:58

Ocenenia regionálnej samosprávy sa ušlo aj jednotlivcom a kolektívom z horného Gemera

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na Slávnostnom zhromaždení predstaviteľov a zástupcov KSK v piatok 11. októbra 2013 v Štátnom divadle v Košiciach odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa najvyššie ocenenia regionálnej samosprávy 17 jednotlivcom a kolektívom. Informuje o tom  portál vucke.sk, z ktorého sme prevzali aj túto informáciu. Je pre nás potešiteľné, že na tomto zhromaždení sa oceneniam dostalo kolektívom i jednotlivcom aj z nášho regiónu horného Gemera, ktoré nájdete v nižšej časti článku.
Cenu Košického samosprávneho kraja prevzali: ženský basketbalový klub Good Angels Košice, pedagóg a divadelník prof. Karol Horák, klub ženskej hádzanej IUVENTA Michalovce, športový novinár Jozef Jarkovský a manažér U. S. Steel Košice David J. Rintoul. Cenu predsedu KSK získali: šéfredaktor novín Krasňančan Ján Bičkoš, spevácky zbor Collegium Technicum, Gemerský banícky spolok Bratstvo z Rožňavy, Adrián Angyal a Róberta Lebovská z Taekwondo Hakimi Rožňava a podnikateľ z Krompách Andrej Mikula.

Držiteľmi Plakety predsedu KSK sa stali Ing. Miloš Beca, in memoriam – bývalý starosta MČ Košice – Vyšné Opátske, Fyziatricko – rehabilitačné oddelenie Nemocnice Košice – Šaca a. s., darca krvi a držiteľ Janského plakety Marko Kudlik z Nováčan, detský folklórny súbor Pavička zo Sečoviec, jaskyniarska skupina Speleo Rožňava a folkloristka Mária Uličná z Margecian.
„Žijeme zložitú dobu. Zložitú vzťahovo i ekonomicky. Napriek tomu sú okolo nás ľudia, ktorí vytvárajú obrovské hodnoty, stoja vysoko na osobnostnom rebríčku tejto krajiny. Mnohokrát počúvame, že stojíme na jednom mieste, ba vraciame sa aj dozadu. Ale nie je to pravda. Len musíme začať vnímať svoje okolie bez toho, aby sme dopredu hľadali katastrofy, tragédie, mínusy a poklesy. Ľudia, ktorí k nám prídu zvonku vysoko oceňujú zmeny. Hovoria o tom, ako veľa sa tu urobilo. Asi v tom by sme sa mali inšpirovať a byť k sebe navzájom prajní,“ povedal v príhovore predseda KSK Zdenko Trebuľa.
(Zdroj: Zuzana Bobriková, vucke.sk)

 

Čítať 4708 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!