štvrtok, 24 november 2022

Remeselnícky inkubátor (RINK) v spolupráci s Gemerským osvetovým strediskom a Východoslovenským múzeom – kultúrnymi zariadeniami Košického samosprávneho kraja, pozývajú nadšencov umenia na autorskú výstavu keramikárky Amálie Holíkovej do Domu remesiel v Košiciach. Slávnostné otvorenie výstavy Nech vám padne na úžitok, ktoré v sebe skrýva niekoľko prekvapení sa uskutoční 30. novembra 2022 o 16.00 hodine. V prípade priaznivého počasia autorka predvedie aj exkluzívnu ukážku výpalu v peci Raku. „Japonské slovo Raku znamená radosť. Tento stav mysle sprevádza najmä poslednú fázu technológie výroby, teda samotný výpal. Výsledok výpalu je do istej miery ovplyvniteľný, avšak stále v sebe nesie veľkú dávku nepredvídateľnosti. Práve toto napätie, okrem fyzickej prítomnosti ohňa a dymu, je najväčším zdrojom radosti,“ približuje očakávané prekvapenie a zážitok z procesu výpalu manažér RINK Peter Novotný.

Zverejnené v Košice
štvrtok, 24 november 2022 13:13

Atletická liga materských škôl v Revúcej

Po rokoch vynútenej prestávky, kedy sme sa nemohli stretávať a málo aj spoločne športovať, sme sa v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej opäť stretli, aby sme zahájili atletickú ligu materských škôl.
Malí športovci z materských škôl nášho mesta sa popasovali so šiestimi disciplínami, v ktorých ukázali svoju športovú zdatnosť a športového ducha. Ako to vždy býva pri súťažiach, víťaz môže byť len jeden.
V prvom kole zvíťazila Materská škola Sládkovičova 1. družstvo. Na druhom mieste sa umiestnila Katolícka materská škola 1. družstvo a na treťom mieste skončila Materská škola Clementisova 1. družstvo.

Zverejnené v Materské školy