streda, 20 apríl 2022

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave aj v apríli pokračuje vo vzdelávacích aktivitách pre verejnosť. Počas dvoch víkendov Vám ponúkame kurz paličkovania pre začiatočníkov. Základným cieľom kurzu je osvojenie si techniky paličkovania. Účastníci pod vedením skúsenej lektorky, čipkárky Anny Urbánovej, sa oboznámia s pomôckami, bežne používanými pojmami paličkovania a osvoja si prípravu na proces tvorby čipky. Za 20 hodín sa naučia základné techniky, vzory a vytvoria si vlastný vzorkovník.
Kurz bude prebiehať počas dvoch víkendov, aby sa ho mohli zúčastniť všetci, ktorí majú záujem o túto krásnu textilnú techniku. Vzhľadom k malej skupine, tri až šesť účastníkov, garantujeme individuálny prístup lektora ku každému účastníkovi.

Zverejnené v Kurzy

Pre neutíchajúci záujem návštevníkov Domu tradičnej kultúry Gemera o vlastnoručnú výrobu rôznych úžitkových predmetov z prírodných materiálov prináša Gemerské osvetové stredisko (GOS), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, nový cyklus workshopov. Počas piatich stretnutí s významnými lektormi Remeselníckeho inkubátora sa každý účastník naučí základom tradičných remeselných techník.
„Rande s remeslom je skvelou príležitosťou pre každého, kto sa o tradičné remeslo aktívne zaujíma a rád by si niektorú techniku vyskúšal, vlastnými rukami niečo výnimočné a užitočné vytvoril, či v rámci svojej psychohygieny aktívnou tvorbou si odpočinul od vypätých životných situácií,“ hovorí riaditeľka GOS Helena Novotná.

Zverejnené v workshop