nedeľa, 28 máj 2023

Sobota 27. mája 2023 bola slávnostným dňom pre obec Rákoš a hlavne pre jej dobrovoľných hasičov na strednom Gemeri. Oslavovali totiž svoje 130. výročie založenia dobrovoľného hasičstva. Ráno pred obecným úradom sa začali zhromažďovať dobrovoľní hasiči z okresu Revúca a pozvaní hostia, odkiaľ sa pohol sprievod obcou až na futbalové ihrisko. Na nástupe sa k prítomným prihovorila starostka obce Lýdia Nemogová Gallová, vypočuli sme si Modlitbu hasiča a príhovor veliteľa DHZ Rákoš Milana Takáča. Program pokračoval slávnostným oceňovaním:
Územná organizácia (ÚzO) DPO SR v Revúcej udelila Stuhu k zástave pre DHZ Rákoš pri príležitosti 130. výročia založenia. Starostka obce pripla stuhy: DHZ – Držkovce, Gemer, Gemerská Ves, Gemerské Teplice, Hucín, Chyžné, Jelšava, Kameňany, Lubeník, Magnezitovce, Muránska Dlhá Lúka, Nandraž, Rákoš, Ratková, Ratkovské Bystré, Revúčka, Sirk, Polícii SR – OO PZ Jelšava, OR HaZZ Revúca, Jelšavskej ceche, Rákošskej cäche.

Zverejnené v DHZ

Ostatný tohtoročný májový víkend sa niesol po športovej stránke vyvrcholením bojov o majstra sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnili vo fínskom TAMPERE a lotyšskej Rige. Kým sa ale oboznámite s výsledkami futbalových súťaží mužstiev horného Gemera chceme vám dať na vedomie informáciu obsahujúcu v Úradnej správe ObFZ Rožňava č. 25 zo dňa 25.5.2023. Najdôležitejšie v nej je rozhodnutie ŠTK o kontumácii stretnutia 22. kola 7. ligy dospelých TJ Tatran Betliar – FK Hrhov v prospech Betliara, a to za svojvoľné opustenie hracej plochy hostí. V súvislosti s týmto prípadom obdržali spomínané kluby i niektorí hráči a funkcionári tresty s finančnými a inými postihmi. Bližšie informácie US č. 25/2022-2023 nájdete kliknutím tu: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-roznava/spravy/uradna-sprava-obfz-roznava-c-252022-2023-zo-dna-25052023/ 

Zverejnené v Futbal

Z informácií získaných zo Spišského kultúrneho centra a knižnice v Spišskej Novej Vsi (SKCaK) na internete, sme sa dozvedeli, že Spišiaci v nasledujúcich dňoch pripravujú vernisáž najlepších fotografií vybraných do  krajského kola súťaže AMFO 2023. Vernisáž sa uskutoční dňa 8.6.2023 o 16.30 hod. v priestoroch SKCaK na Zimnej ulici 47.
Do krajského kola Košického samosprávneho kraja postúpilo 89 autorov s 297 fotografiami, čo znamená nárast oproti uplynulému roku. V 51. ročníku vyvolala veľký záujem u fotografov nová kategória – diptych. Jednoducho povedané, je to výraz pre viacero obrazov umiestnených v jednom ráme. Odborná porota v zložení Stanislav Mihalík EP, Mgr. art. Zuzana Jakabová a Dávid Doroš, MgA. sa podrobne zaoberala každou jednou prihlásenou fotografiou a na výstavu vybrali 98 najlepších fotografií od 50 autorov, ktoré budú môcť diváci vidieť do 11. 7. 2023.

Zverejnené v Fotografia