piatok, 17 máj 2019 21:26

Vítam vás v našej obecnej knižnici v mene svojom i v mene knihovníckom a v mene matičiarskom Doporučený

Napísal(a) dc
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Dobrý deň, vítam vás v našej obecnej knižnici v mene svojom i v mene knihovníckom a v mene matičiarskom“ - tieto úvodné slová zazneli na májovom stretnutí milovníkov kníh, medzi ktorými nájdete dieťa, žiaka i študenta, mladú mamičku, babku, či dedka, ale i viac zaneprázdnených zamestnaných a taktiež zástupcov čitateľov v dôchodkovom veku. Kniha, srdce matičiara a hudba idú ruka v ruke, a tak naše stretnutie pri knihe sme okrem slova básnika, či úryvkov z kníh okorenili spevom nášho pána Jána Šafára, ku ktorému neodmysliteľne patrí jeho známa heligónka. Ženy nevydržali, aj si zaspievali, aj si vybrali tú svoju. Pán Šafár nám všetkým pridal peknú pieseň, ktorú venoval všetkým prítomným mamičkám.

gp safar DSCF1526 1aPozvanie prijala poslankyňa obecného zastupiteľstva v obci Mgr. Janka Červenáková, ktorá tiež prispela slovom o prečítanej knihe. Čitateľky „MATIČIARKY“ postupne prezradili, čo ich v knihách zaujalo, či naopak – nenašli čo očakávali, no ako sa hovorí – koľko ľudí, toľko chutí. Predsedníčka MO MS v obci Mária Antalová obohatila naše rozprávanie o dojmy z jej aktívneho stretnutia s knihou a žiakmi základnej školy pri marcových besedách a prezradila, že teraz najradšej číta detektívne romány. Niekoľko nových poznatkov o najčítanejších autoroch a knižných novinkách odznelo z úst knihovníčky a pridala niekoľko faktov o tom, ako čítanie kníh pozitívne ovplyvňuje myseľ človeka. Naši čitatelia sú aj veľmi zruční a je fajn, že rôzne nápady získali z kníh z našej knižnice. Nielen ich um, ale i zručnosti im možno závidieť – svedčí o tom i naša malá prezentácia ich výtvorov, ktorými sme si spestrili svoje stretnutie. Milým prekvapením boli čitateľky, ktoré priniesli vlastnoručne upečenú sladkosť. Najkrajším zážitkom boli záverečné slová prítomných, ktorí sami od seba vyjadrili požiadavku zorganizovať takého stretnutia pri knihách častejšie. Vzájomná výmena poznatkov z knižných noviniek opäť potvrdila, že v Gemerskej Polome sa ešte číta.

Všetkým v mene knižnice ďakujem – knihovníčka Dana Červenáková. Verím, že pre každého z nás bolo naše stretnutie aspoň trocha uvoľnením z bežného dňa a tak trocha jedinečným zážitkom, ktorý si uchováme v srdciach a spomienkach. Tak – ešte raz ďakujem a dovidenia v knižnici!

dc

 

Čítať 2696 krát Naposledy zmenené pondelok, 20 máj 2019 11:21

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!