piatok, 31 január 2020 22:16

Krojovaná fašiangová veselica opäť ukázala, že folklór v Revúcej stále žije a má svoju tradíciu a ľudí, ktorí ho milujú Doporučený

Napísal(a) Jana Dorčáková
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Ako je to vlastne s tým folklórom v našom meste Revúca? Stačilo v sobotu večer 24. januára 2020 neobísť Mestské kultúrne stredisko, kde pod rukami FS Lykovec a o.z. Gemer v duši, folklór v srdci všetko ožilo. Krojovaná fašiangová veselica už po štvrtýkrát spojila milovníkov folklóru, tanca, spevu a dobrej hudby. Do tanca až do bieleho rána hrala Muzika Milana Rendoša a každý sa mohol vytancovať a vyspievať dosýta. Alfa plná do posledného miesta, nádherne prizdobená minulosťou a tradíciami našich predkov vytvorila dokonalú kulisu pre zábavu, priateľské stretnutia a pohodu. Nielen plné čaše, ale i dokonalé pohladenia chuťových pohárikov potešili hostí i domácich. Parket sa otriasal tancom a spev hladil naše uši. Spríjemnenie večera netradične tradičnou tombolou, ktorá bola s láskou vyrobená, vystrúhaná, vyšitá, vypálená, či darovaná potešila hostí a premiešala zábavu.

ra krojovka 4 18
A keď mal človek chuť odskočiť si od tanca pod duchnu, či ku „rajniškam a kredencu“, stačilo zísť pár schodov a vrátiť sa v čase do minulosti a zvečniť si tieto výnimočné a neopakovateľné chvíle rukou fotografa. Skutočné spomienky ľudia ocenia takto v plnej kráse aj vtedy, keď už nôžky odpuchnú, kroje obschnú a nastúpi každodenná realita. Patrí sa nám poďakovať každému, kto svojou rukou prispel k tejto vydarenej folklórnej akcii, ktorá opäť ukázala, že folklór v našom meste žije a má svoju tradíciu a ľudí, ktorí ho milujú celým srdcom a dušou.

Tak sa tešíme na ďalší ročník a FS Lykovec ĎAKUJEME, že nás zabavili a prajeme im v tom roku 2020 veľa vydarených akcií.

 

Janka Dorčáková
FOTO: P. Poboček
Čítať 1793 krát Naposledy zmenené streda, 05 február 2020 00:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!