pondelok, 07 december 2020 22:16

V REVÚCEJ SA TO PODARILO! MIKULÁŠ PRIFRČAL ZAS! Doporučený

Napísal(a) J. Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Azda si niekto pomyslí, že to je predsa na začiatku decembra celkom prirodzená samozrejmosť, ibaže to by sa veľmi mýlil. V tomto roku sme vídavali skôr pracovníkov z Hygieny, ako dlhoročné tradičné podujatia. Všetko v tom veľkom svete je dnes totiž akési zamotané a postavené z nôh na hlavu! Vari by tým dospelým pomohlo aspoň trochu detského rozumu či rozprávkového nadhľadu...

Ale Mikuláš v Revúcej piateho decembra naozaj bol, a to je pre naše deti dôležité. A čo je dobré pre deti, to je dobré aj pre nás!

Neodmysliteľná decembrová postavička prifrčala do mesta pod Kohútom celkom moderne – čertovskou rýchlosťou na čertovsky dobrom aute. Pekelne červený kabriolet zdobil na sedadle bodygarda Anjel strážny a s volantom musel za trest krútiť Pekelník. Dobrácky starý ujo Mikuláš zo zadného sedadla zdravil zvedavé davy Revúčanov, schovaných v predpísanom bezpečí svojich domovov – v oknách aj na balkónoch. Cestoval podľa grafikonu riadne schváleného na tých najvyšších miestach, aby neobišiel ani jedno dobré decko...

Úlohou uja Obdarovateľa bolo aj v tomto roku odmeniť všetky dobré skutky – výborné výsledky v škole, pomáhanie rodičom pri upratovaní, vysávanie detskej izby, umývanie riadu, nosenie pív pre ocka, a tak ďalej, a tak ďalej. Ak sa práve u vás nepristavil, tak, prosím, porozmýšľajte, či ste v tom míňajúcom sa roku urobili všetko správne... O rok sa to isto napraví a Mikuláš sa u vás zastaví!

Čertovsky dobrá a anjelsky milá mikulášska paráda vyvrcholila pred Mestským úradom, kde náhodne zhromaždení rodičia s deťmi boli svedkami družného bilaterálneho stretnutia primátora mesta a zástupcu severských krajín (myslíme delegovaného Mikuláša). Za spevu vianočných kolied, ktoré interpretoval štvorčlenný štvorhlasný spevácky zbor Quirin, potom s radostným gradujúcim odpočítavaním rozžiaril sa vianočný stromček – tradičná decembrová ozdoba mesta. Nech svieti! Živjó!

To už bola nálada medzi prizerajúcimi akurátna na pokračovanie veselého detského popoludnia. Pre rodičov s deťmi odohralo v Mestskom dome kultúry divadelné predstavenie rožňavské Divadlo Actores. Veselá hudobno-javisková show na vianočnú tému predstavila známe postavičky z rozprávok. Naozajstná živá kapela zahrala známe vianočné hity a veselé pesničky, deti s nimi spievali i tlieskali, aby si napokon vytlieskali aj javiskového Mikuláša... Áno, šiestodecembrový všadeprítomný ujo prišiel aj sem! Aj tieto dobré deti obdaroval láskavým slovom a sladkosťami, dal si s každým selfíčko a znova odfrčal do teplých krajín... Totiž – do studených!

Do videnia o rok, milý Mikuláš, hádam v lepších časoch!


Juraj Genčanský
MsKS Revúca

Foto: Peter Poboček

Čítať 1392 krát Naposledy zmenené pondelok, 07 december 2020 22:31

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!