pondelok, 21 jún 2021 22:57

Oceňovanie osobností mesta Revúca 2021   Doporučený

Napísal(a) Juraj Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Oceňovanie osobností mesta Revúca 2021    Foto: Peter POBOČEK

„ČLOVEK BY MAL VEDIEŤ DÁVAŤ“

Človek má obdivuhodnú schopnosť tešiť sa z dobrých vecí. Taká je väčšina ľudí – chcú dobro, chcú úsmev. Žiaľ, ľudstvo permanentne opakuje staré chyby, a tak nás v živote nestretajú len víťazstvá, ale musíme sa naučiť riešiť aj problémy a ťažkosti. Nič nie je nikdy isté – okrem daní a smrti, ako hovoria realisti. Všetko sa môže v okamihu zvrtnúť k horšiemu (alebo k lepšiemu). Denne bojujeme o lepší život, ktorý by mal byť plnohodnotný, aktívny, tvorivý, vyplnený prácou i zábavou.
Človek by sa mal naučiť dávať. Svojmu okoliu, ale aj spoločnosti. Len tak ľudia dokážu vytvoriť lepší svet. Egoisti ho lepším neurobia – snažia sa vyťažiť z neho čo najviac pre seba. Nemali by sme nikoho podceňovať ani preceňovať. Život nám môže zachrániť človek, ktorého sme si predtým ani nevšimli, a zradiť nás môže aj ten, ktorému sme absolútne dôverovali. Ak hodnotíme ľudí, skúsme si položiť otázku, či by sme toho-ktorého človeka zobrali so sebou na ťažkú cestu či prizvali na riešenie vážneho problému...

V Revúcej sme po dvoch rokoch opäť oceňovali osobnosti nášho mesta. Uznanie získali Revúčania, ktorí vo svojej oblasti dosiahli mimoriadne úspechy či výkony a sú tak pre nás, ostatných občanov, príkladom v usilovnosti, pracovitosti a trpezlivosti. A ak ide o dlhodobú a verejnoprospešnú aktivitu, tak sú pre nás aj mravným vzorom, hodným nasledovania.

Počas slávnostného večera predstavitelia mesta odovzdali jednotlivcom i kolektívom výročné ocenenia za tvorivé výkony a výborné výsledky vo verejnoprospešnej, umeleckej a vedeckej činnosti, za vynikajúce študijné výsledky a záujmové aktivity, ako aj za dosiahnuté mimoriadne úspechy a dlhoročné aktivity v športových disciplínach za ostatné dva roky.

ZA VYNIKAJÚCE ŠPORTOVÉ VÝSLEDKY boli ocenení: Denis Miko, Eduard Miko, Natália Poprocká ml., Ema Kapustová, Katarína Vredíková, Tamara Molentová, Markus Sklenárik a Mestský volejbalový klub Magnezit Revúca.

PEČAŤ PRVÉHO SLOVENSKÉHO GYMNÁZIA, ktorá sa udeľuje len žiakom a študentom za vynikajúce študijné výsledky, športové výkony a iné mimoškolské aktivity, si z rúk zástupkyne primátora mesta prevzali: Lukáš Fázik, Dominik Hutka, tanečný pár Tomáš Buchta a Lea Sviežená, Ema Kapustová a Róbert Biž.

Títo ocenení mladí ľudia sú skvelí, lebo vedome a zanietene pracujú na svojej dobrej budúcnosti. Ak ju budú mať oni, tak ju budeme mať i my, budúci poberatelia dôchodkov... Ocenení žiaci a študenti sú pre všetkých rovesníkov príkladom, že treba mať cieľ, ktorý inšpiruje.

CENA PRIMÁTORA

Hodnota človeka je daná jeho činmi. Nie tým, čo zamýšľal a plánoval urobiť. Jedine tým, čo skutočne urobil, čo mal odvahu vykonať, o čo sa pričinil. Preto sme v piatok večer odovzdávali aj ocenenia za takéto výnimočné činy i za dlhodobé verejnoprospešné činnosti.

Cenu primátora mesta Revúca získali: Ing. Lukáš Tóth, Emil Matejka, MVDr. Eva Cireňová, MUDr. Zita Cangárová, MUDr. Oľga Viestová a Nemocnica s poliklinikou v Revúcej pri príležitosti lanského 60. výročia otvorenia.

A napokon PLAKETU MESTA REVÚCA si prevzali – kolektív pracovníkov Zariadenia opatrovateľskej služby Cilka v Revúcej za mimoriadne nasadenie pri zabezpečovaní starostlivosti o svojich klientov s ochorením COVID-19, ako aj fitnesska Natália Poprocká ml. za úspešnú reprezentáciu mesta a Slovenskej republiky doma aj v zahraničí.

Srdečne blahoželáme všetkým novým oceneným osobnostiam mesta Revúca! 

Juraj Genčanský
MsKS Revúca
Foto: Peter Poboček

Čítať 1310 krát Naposledy zmenené piatok, 25 jún 2021 16:58

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!