sobota, 18 september 2021 19:06

Muránska Zdychava stále viac oslovuje svojimi akciami Doporučený

Napísal(a) J. Dorčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V malej obci na strednom Gemeri neďaleko okresného mesta Revúca sa nachádza zaujímavá obec so svojimi odľahlými kolešňami nazývaná Muránska Zdychava. Tentoraz ma zaviedla do spomínanej obce krátka informácia, ktorú som práve objavil na facebooku. Jej autorkou je pani Jana Dorčáková z Revúcej. Jej stručné opísanie zrejme zaujme aj iných, tak ako mňa, keď som ju prečítal. Píše v nej: „Zo srdca sa chceme obci Muránska Zdychava poďakovať za úžasnú akciu, ktorá sa uskutočnila dňa 12. septembra 2021 v nedeľu popoludní. Už dávno som necítila všade vôkol toľko pozitívnej energie. Práve uvádzali do života novú knihu od Mariána Manduchu: Muránska Zdychava v minulosti. Konečne sme počuli nádherné slovenské ľudové piesne, videli v očiach vystupujúcich spevákov úsmev, radosť z hrania skvelých muzikantov. Hrala im každá žilka. Nevedela som sa tohto pohľadu nabažiť. V dokonalej réžii Juraja Genčanského a pri skromnosti autora knihy dokonale zvládnutý každučký najmenší detail v réžii vedenia obce. Zo srdca ďakujeme každému kto prispel a tešíme sa na ďalšie Vaše akcie v RAJI. A knihe nech sa darí.

P. S.: V tomto raji som konečne mala pocit, že tu Corona nepokazila nič, ani radosť zo života, ani ľudské duše a charakter. Toto leto mi ukázalo, že napriek šialenej dobe existuje únik do pokoja. Tam, kde si človek vypne myšlienky a vygumuje stres. Tam, kde cítiš všetky iné vône, nie tie naordinované dezinfekcie, kde najlepším lekárom je slnko a čerstvý vzduch, kde nevymrela ľudskosť a chuť pomôcť úplne nezištne. Ďakujem TAM HORE, že tento kúsok zeme zachoval... a za všetkých ľudí, ktorí mi podali pomocnú ruku... Ďakujem.“

Z pripojených fotografií, ktoré nám poslala pani Dorčáková je zrejmé, že obec Muránska Zdychava sa na túto akciu veľmi dobre pripravila. Nakoniec o tom svedčí aj to, že starosta obce Jaroslav Oravec odovzdal autorovi knihy čestné občianstvo. Pred odovzdaním ocenenia posvätil knihu tiež rimskokatolícky farár.

( MG - od)

Čítať 1234 krát Naposledy zmenené utorok, 21 september 2021 21:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!