Vytlačiť túto stránku
utorok, 16 november 2021 17:37

„TVOJA OBÝVAČKA NA ULICI“ * Revúca sa stala slovenským Mestom kultúry 2022 Doporučený

Napísal(a) Juraj Ge
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesto Revúca, aj s celým regiónom Gemer, sa definitívne stala historicky v poradí štvrtým slovenským Mestom kultúry po doteraz úspešne zrealizovaných projektoch miest Banská Štiavnica, Nové Zámky a tohtoročného Mesta kultúry Stará Ľubovňa.
„Mesto Revúca dlhodobo hľadá a potrebuje nový rozvojový impulz. V kultúre vidíme príležitosť na zásadnejšiu zmenu kvality života v meste a v regióne,“ hovorí Karin Kilíková, riaditeľka programovej rady projektu, ktorý súťažil o prestížny titul Mesto kultúry. A stalo sa! Revúca v súťaži Fondu na podporu umenia zvíťazila s programom, ktorý nesie názov Prepni na Revúcu, lebo cieľom je vytiahnuť obyvateľov a obyvateľky Revúcej a Gemera z vlastných obývačiek a zapojiť ich do verejného kultúrneho diania v meste. Stlačiť tak na pomyselnom TV ovládači v ich vlastnej obývačke tlačidlo „MESTO“.

ra plánov máme veľaV celoročných aktivitách, pre všetky záujmové oblasti verejnosti v meste i širšom regióne – od júna 2022 do mája 2023 – majú svoj priestor na realizáciu školy, miestne i regionálne inštitúcie, spoločenské organizácie, občianske združenia či miestne komunity a tiež niekoľko desiatok dobrovoľníkov. Tieto subjekty získali spoločne s mestom Revúca prístup k takmer 0,5 miliónu eur z Fondu na podporu umenia na rôzne kultúrno-umelecké aktivity.

„Je to nová štartovacia čiara. Je to príležitosť na to, aby sme mohli doniesť do Revúcej pestrosť v podobe väčšieho počtu programov, aj programov v novej kvalite a naštartovať tak mesto a región k udržateľnému rozvoju prostredníctvom kultúry,“ dodáva Karin Kilíková.

ra programova rada

Viac o aktivitách Revúcej ako Mesta kultúry 2022 sa dozviete na www.prepninarevucu.sk.

Čítať 960 krát Naposledy zmenené streda, 17 november 2021 08:54