utorok, 15 február 2022 22:07

VALENTÍNSKA LÁSKAVÁ PRIPOMIENKA Z REVÚCEJ Doporučený

Napísal(a) J. Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

„Skutočná láska nikdy nič nepotrebuje, vždy len dáva.“ – Gándhí

Všetci máme vo svojom vnútri nevyčerpateľné zásoby lásky. Je jej toľko, že ňou nemusíme šetriť a môžeme svoju lásku rozdávať.
Všetkými smermi vyžarujte okolo seba bezpodmienečnú lásku a spoznáte ju v plnej sile. Keď sa o svoju lásku podelíte, niekoľkonásobne sa vám vráti. Čím viac lásky dávate, tým viac jej máte a tým ste bohatší! Láska je to najkrajšie, čo môžete získať a láska je to najcennejšie, čo môžete stratiť.
Ľudskou pripomienkou čírej lásky a jej potreby medzi ľuďmi bol aj dnešný valentínsky sviatok... Preto sme sa aj v Revúcej chceli podeliť s vami o dobrú, radostnú náladu z prvých láskavých slnečných dní, zo srdečných ľudských úsmevov, zo smiechu a rozdanej radosti.

Vzájomná náklonnosť a dobrá atmosféra medzi všetkými prítomnými – bez ohľadu na to, či to boli rozdávajúci účinkujúci, či prijímajúci prekvapení okoloidúci – bola dnes pred Domom kultúry svedectvom existencie trvalej lásky medzi ľuďmi. Napriek všetkej nepriazni a každému neprajníkovi!

01Valentínsky deň je najznámejší vari ako sviatok zaľúbených. Podľa historickej tradície je oslavou svätého Valentína, ktorý zasa oslávil Božiu lásku svojimi kresťanskými skutkami v 3. storočí v Ríme. Odvtedy prešiel 14. február evolučným i komerčným vývojom a dnes má vo všetkých kútoch sveta tie najrozličnejšie formy a motívy.

My by sme chceli, aby sa stal manifestáciou lásky čo najvšeobecnejšie – medzi priateľmi, medzi členmi rodiny, medzi deťmi aj rodičmi, jednoducho – ľudí voči ľuďom... Myslíme si, že po karanténach, ktoré nás postihli, už ľudské duše pištia po spolupatričnosti a stretávaní sa – pravdaže, zatiaľ stále iba v rámci platných pravidiel!

V Revúcej pred Mestským domom kultúry sme sa pokúsili 14. februára 2022 popoludní pripraviť pre všetkých takú ľudskú valentínsku pohodu. Bohatý program bol rozvrhnutý na celé popoludnie tak, aby každý okoloidúci či nakrátko sa pristavší mohol získať aspoň trochu lásky, ktorú si odniesol so sebou a zdravo ňou nakazil ďalších...

Výdatnú pomoc pri príprave tohto podujatia nám poskytli revúcke školy, ktoré vytvorili nespočetné Valentínky, ktorými sme prekvapovali Revúčanov. V programe účinkovali študenti Gymnázia Martina Kukučína, ako aj žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy.

PS: Vstupenku do kina na večerný romantický film už kúpili mladí páni svojej partnerke sami...

Juraj Genčanský
MsKS v Revúcej

Foto: Peter Poboček

 

Čítať 851 krát Naposledy zmenené utorok, 15 február 2022 22:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!