pondelok, 18 júl 2022 11:26

Primátor mesta Revúca Július Buchta bude opäť kandidovať na svoj post Doporučený

Napísal(a) L. Goliášová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Súčasný primátor Revúcej Ing. Július Buchta, ktorý vedie mesto od roku 2018, sa bude v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách opätovne uchádzať o tento post. Jeho plánom je nadviazať na doterajšie úspechy samosprávy počas posledných štyroch rokov a ďalej rozvíjať mesto Revúca.
„Vždy som bol zástancom toho, že činy sú viac ako rečnenie a sťažovanie. Výhovorky vie hľadať každý. Ja som si radšej s mojím tímom vyhrnul rukávy. Spoločne s vami, Revúčania, sme zvládli pandémiu a dokázali sme pomôcť aj tam, kde štát zlyhal. Popritom sme ďalej pracovali na našej vízii fungujúcej Revúcej, ktorá je príjemným mestom na žitie. Nesedeli sme doma na stoličke, ale klopali na dvere vždy tam, kde bolo treba: či v Bratislave, alebo v Banskej Bystrici,“ hovorí Július Buchta. 

Ako dodáva, je presvedčený, že spolu s aktívnymi občanmi, poslancami a pracovníkmi mesta dokážu ešte viac. „Verím v spoluprácu, ktorá prináša lepší život pre ľudí. Či je to v kraji, alebo v meste. Preto stojí za mnou tím šikovných kandidátov do mestského zastupiteľstva, na ktorých sa budem môcť spoľahnúť,“ zdôrazňuje súčasný primátor, podľa ktorého nám celoštátna politika ukazuje, čo sa stane, keď sa k moci dostanú amatéri. „Namiesto plnenia veľkolepých sľubov prinášajú iba chaos a nefungujúce experimenty. Toto v Revúcej nepotrebujeme. Ponúkam skúsenosť, riešenia a reálne výsledky.“

Čo Revúcu čaká v nasledujúcich štyroch rokoch?

Július Buchta a jeho tím pripravujú desiatky projektov, napríklad cez Plán obnovy či Plán pre spravodlivú transformáciu. „Mojou prioritou je vybudovanie vnútrobloku, ktorý je naplánovaný na obdobie septembra – októbra 2022. Ide o projekt, kde v Sídlisku stred III sa bude vysádzať zeleň, osadia sa fitness prvky, na ploche súčasného trávnika vznikne malý kopec na sánkovanie,“ konkretizuje primátor.

Medzi jeho plánmi je však i modernizácia futbalového ihriska a vybudovanie zavlažovania trávnatej plochy, alebo rekonštrukcia budovy mestského úradu prostredníctvom Plánu obnovy. „Plánujem vybudovať cyklotrasu, cyklochodník, či cyklodrezinu. Spoločne by tak vzniklo niekoľko desiatok kilometrov novej cyklocesty. Tento rok začneme stavať aj najväčšie detské ihrisko v Revúcej, na ktoré sme z eurofondov získali 760 000 eur. V oblasti životného prostredia sme vybavili na projekt zberného dvora 620 000 eur,“ dodáva Buchta s tým, že zámer bude podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samozrejme pokračuje v úsilí o zachovanie a modernizovanie nemocnice v Revúcej ako aj Okresného súdu a vytváranie podmienok pre vznik nových pracovných miest hlavne v oblasti cestovného ruchu.

Medzi jeho ďalšie zámery patrí vybudovanie kruhovej križovatky medzi Slovenskou sporiteľnou a Mestskou tržnicou, výstavba denného stacionára, či modernizácia učební a dielní pre žiakov škôl.

Žiadanou novinkou bude tobogan na mestskom kúpalisku, ktorý všetkým deťom spríjemní letné dni. Cez BBSK sa tento rok začne aj s premenou Prvého literárneho gymnázia na krásny projekt pod názvom Litterra v sume 2,8 milióna eur. Kompletný zoznam priorít volebného programu Júliusa Buchtu nájdete v samostatnej prílohe e-mailu, prípadne na webovej stránke juliusbuchta.sk

Čo sa podarilo počas posledného volebného obdobia?

Samospráva pod vedením Júliusa Buchtu pre Revúcu získala v tomto volebnom období 2,8 milióna eur z mimorozpočtových zdrojov. Za ne okrem iného zrekonštruovala hlavnú cestnú tepnu cez Revúcu. Do ďalších chodníkov a ciest investovala 1,3 milióna eur. Medzi ostatné úspešné projekty patrí modernizácia základnej umeleckej školy s celkovou investíciou 617 000 eur či regulácia rieky Zdychavka za 660 000 eur, vďaka čomu sa už tak často nevybrežuje. Aj na kúpalisku je už krajšie po rekonštrukcii malého bazéna a výstavbe multifunkčného ihriska za 270 000 eur.

V tomto roku mesto realizuje výstavbu nových parkovacích miest v sume 240 000 eur, chodníky za vyše 100 000 eur, opravuje sa fasáda múzea. Rozbehli sa práce na multifunkčnej športovej hale, ako aj na opláštení umelej ľadovej plochy spolu za štyri milióny eur.

„Pripravili sme skvelú koncepciu Hlavného mesta kultúry a vo finále sme uspeli proti oveľa väčším mestám ako Banská Bystrica či Hlohovec. Vďaka tomu bude Revúca žiť mnohými zaujímavými akciami,“ uzatvára primátor Július Buchta.

 

Ing. Lucia Goliášová

 

V prípade záujmu môžete Júliusa Buchtu kontaktovať telefonicky či e-mailom, prípadne navštíviť jeho 
webovú stránku:
tel.: 0905 114 683
e-mail:
web: juliusbuchta.sk 

 

Čítať 1114 krát Naposledy zmenené pondelok, 18 júl 2022 12:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!