streda, 07 september 2022 14:44

Primátor mesta Revúca Július Buchta zozbieral 1600 podpisov a predstavil tím kandidátov do zastupiteľstva Doporučený

Napísal(a) L. G.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Július Buchta sa bude v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách opätovne uchádzať o post primátora ako nezávislý kandidát a rovnako aj post poslanca do BBSK. Vyzbieral dovedna 1600 podpisov a podporu mu vyjadrili strany HLAS-SD, Sme rodina, Strana moderného Slovenska a hnutie Republika.
„Za každý jeden podpis úprimne ďakujem a všetky sú pre mňa záväzkom, aby som vo svojej práci pre Revúcu pokračoval s rovnako vysokým nasadením ako doteraz,“ povedal Július Buchta.
Primátor Revúcej chce nadviazať na úspešné výsledky z končiaceho sa volebného obdobia, ako bola napríklad rekonštrukcia mestského kúpaliska (do rekonštrukcie mestského kúpaliska bolo doposiaľ investovaných spolu 256 724, 22 €, 

z tejto sumy až 137 000 € išlo z mimorozpočtových zdrojov), rekonštrukcia ZUŠ (vo výške 484 000 €, z toho bolo spolufinancovanie mesta len vo výške 24 203,15 €, neuveriteľných 459 860 € mesto získalo zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry), projekt zberného dvora (v celkovej sume 327 386, 20 €, z toho vlastné zdroje len vo výške 17 101, 23 €), či titul hlavného mesta kultúry 2022. Mnohé projekty boli financované z mimorozpočtových zdrojov a dovedna sa podarilo pre Revúcu vybaviť viac ako 2 085 427 eur nad rámec bežného rozpočtu. Vďaka úzkej spolupráci s vedením kraja sa zrealizovala rekonštrukcia budovy 1. slovenského gymnázia (v sume 9867, 87 €).

„Do budúcnosti chceme vo viacerých projektoch pokračovať. Rozpracovaná je revitalizácia vnútrobloku na sídlisku Stred III., začali sme s výstavbou multifunkčnej haly a máme územné rozhodnutie pre rekonštrukciu križovatky pri Mestskom úrade. Pripravený je aj projekt revitalizácie námestia,“ predstavil plány do budúcnosti Buchta.

Na primátora kandiduje ako nezávislý, podporu mu vyjadrili politické strany HLAS-SD, Sme rodina, Strana moderného Slovenska a hnutie Republika.

Tím odborníkov, ktorí kandidujú za poslancov

Primátor predstavil aj tím ôsmich kandidátov do mestského zastupiteľstva, s ktorými by chcel spolupracovať a napĺňať volebný program. 

Oblasť stavebníctva zastupuje Ján Balco, ktorý v tejto oblasti pôsobil desať rokov a získané skúsenosti plánuje využiť pri príprave a plánovaní budúcich projektov mesta. Zdravotníctvo má v tíme J. Buchtu na starosti Ivana Goldschmidtová, ktorá už 25 rokov pracuje ako lekárka na internom oddelení a v dialyzačnom stredisku revúckej nemocnice. Kultúru, spoločenský život a voľnočasové aktivity bude zastrešovať Oľga Hižnayová a v týchto oblastiach plánuje ovplyvniť chod a fungovanie Revúcej k lepšiemu.

Problematike staršej generácie, rómskej komunite a zdravotne odkázaným občanom mieni pomáhať Ján Kochan, ktorý je predsedom Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov gen. Viesta v Revúcej. Dôležitými oblasťami sú cestovný ruch, služby a komunikácia. Tie bude mať pod palcom Iveta Lacová, ktorá vyše 20 rokov pracuje v oblasti marketingu a reklamy. Rozvoj a fungovanie športu sa stane doménou Ersina Metohajra, ktorý sa chce okrem iného zamerať na skvalitnenie športu v meste a bojovať za dostavbu športovej haly.

Fungujúci komunitný život, ale aj témy rodičovstva, vzdelávania a udržateľného rozvoja bude mať vo svojom portfóliu Mária Rajec Smekalová, ktorá vyštudovala sociálnu prácu a pracovala ako dátová a IT analytička a tiež ako obchodná manažérka. Vzťahy s občanmi chce rozvíjať Jaroslav Vredík, ktorý do svojich plánov zahrnul aj participáciu na nevyhnutnej rekonštrukcii centra mesta a vybudovaní výbehu pre štvornohých miláčikov. Zabudnúť nemožno ani na podnikateľské prostredie, ktorého fungovanie a rozvoj si berie pod patronát Adam Žigo. V tejto oblasti má desaťročné skúsenosti a nápomocný chce byť aj ostatným podnikateľom pri riešení ich problémov.

V prípade záujmu môžete Júliusa Buchtu kontaktovať telefonicky či e-mailom, prípadne navštíviť jeho webovú stránku:
tel.: 0905 114 683
e-mail:
web: juliusbuchta.sk

 

L. G. 

 

 

Čítať 812 krát Naposledy zmenené streda, 07 september 2022 18:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!