×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/matica/cvc
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/matica/cvc
sobota, 21 september 2013 19:35

Aké bolo moje prekvapenie, keď som sa objavil v kruhu členov Zväzu diabetikov Slovenska

Napísal(a) Milan Kupčo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pred asi týždňom, na Rožňavskom jarmoku, kamarátka Božka šepla mi pri pohári burčiaku do uška troška: “Na budúcu sobotu máme guláš akciu v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Ak chceš, pozývam ťa“. Nevedel som, „kto my“, ale pozvanie som prijal. V sobotu 21.9. som kamarátku Božku vyzdvihol na Vargovom poli trošku, a spolu sme sa odviezli na miesto stretnutia. V Krásnohorskej Dlhej Lúke, pri penzióne Jasmína už bolo cítiť vôňu praženého mäska. Aké bolo moje prekvapenie, keď som sa dozvedel, že som v kruhu členov Zväzu diabetikov Slovenska – a to Základnej organizácia DIAGEMER Rožňava. O čo väčšie však bolo moje prekvapenie, keď som medzi prítomnými uvidel veľa mojich známych, ako aj samotného predsedu pán Jána Fabiána z Kružnej. Po krátkom privítaní a spoločnej fotografii sme sa poniektorí vybrali na krátku turistickú prechádzku za sprievodu bývalej pani predsedníčky. Popri starom opustenom mlyne – v ktorom podľa legendy sa vraj zjavuje duch obeseného muža, resp. mlynára – sme prišli ku prekrásnej kaplnke Panny Márie, ktorú dali vybudovať ešte potomkovia

Andrássyovcov. Kaplnka stojí presne oproti hradu Krásna Hôrka. Prameň vody, ktorý vyviera pod kaplnkou, je vraj liečivý a uzdravuje hlavne oči. Pri svojej návšteve Rožňavy ho posvätil aj pápež Ján Pavol II. Naše kroky potom viedli ku Krásnohorskej jaskyni, ktorá je známa najvyšším stalagmitom v strednej Európe. A potom už pomalým tempom sme sa vracali do Krásnohorskej Dlhej Lúky. Cestou nás osviežil letný dáždik. Po príchode do penziónu nás čakal nie guláš, ale milé prekvapenie vo forme paprikovo-cesnakovej-podhrdlinovej pochúťky s chlebíkom. Aby nám nebolo ťažko, zapili sme to dobrým páleným – kto mohol – alebo výborným čajíkom. Na guláš sme si ešte trochu počkali – ale stál zato! Vďaka gulášmajstrovi! 

Stretnutie členov ZO DIAGEMER nebolo len oddychové, ale aj tak trochu pracovné. Pán predseda informoval členov o ďalších aktivitách a akciách ZO v tomto roku. Poďakoval sa za účasť, všetkým poprial všetko dobré a pomaly sme sa začali rozchádzať. Ale tu na záver prišlo ešte milé prekvapenie. Členky ZO DIAGEMER schytili do tanca predsedu a poriadne ho vyzvŕtali.
Výborná akcia, dobré počasie. ZO DIAGEMER prajem všetko dobré a členom hlavne pevné zdravie. Možno aj MO MS v Rožňave s touto organizáciu nadviaže kontakt a zorganizuje nejaké spoločné akcie.
Žime život, kým sme tu.
Ing. Milan Kupčo

Čítať 3512 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!