streda, 24 október 2012 10:56

Blahoželáme tete Terézii Jančošekovej z Rožňavského Bystrého, ktorá sa dožila storočného životného jubilea Doporučený

Napísal(a) Marta Lajčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Terézia Jončošeková z Rožňavského Bystrého sa dožila sto rokov. Foto: M. LajčákováTeta Terézia Jančošeková z Rožňavského Bystrého sa 13.10.2012 dožila storočného životného jubilea. Je tak prvou občiankou v histórii tejto obce, ktorá dosiahla takého vysokého veku. Pozdraviť a zablahoželať jej k požehnaným a vzácnym narodeninám  prišli aj členovia miestneho Cirkevného zboru evanjelickej cirkvi a.v. s pánom farárom Jánom Gallom. Teta Jančošeková návštevu  privítala usmiata a veľmi sa z nej tešila. Človek vo svojej starobe je „všakovaký“. Pamäť

jej už síce plnohodnotne neslúži, ale predsa sa vie tešiť aj z maličkostí a hlavne z ľudí. Potešila sa aj kvetom, ktoré jej priniesli a bola nielen spokojná, ale aj zvedavá na každého z rodnej obce. Perfektne ovláda to, čomu sa naučila vo svojej mladosti a čo jej bolo veľmi blízke. Bezchybne vyspievala niekoľko piesní z Evanjelického spevníka a jej gratulanti ju veru pri tomto výkone s úžasom sledovali. Jubilantka pri tejto príležitosti prijala aj sviatosť Večere Pánovej, ktorú jej poskytol pán farár Ján Gallo.
Teta Jančošeková celý svoj život prežila v rodnej obci. Ešte ako deväťdesiatročná chodila pravidelne do kostola a bola známa aj tým, že začínala v kostole spievať ako prvá v zbore tak, aby sa ostatní k nej vedeli pridať. Keď sa  gratulanti opýtali jej rodiny čo robí počas dňa, odpovedali, že najviac číta a to stále bez okuliarov!
Ešte donedávna pracovala vo svojej záhradke a pomáhala vnučke pri výchove s deťmi. Teraz jej to vnučka Beátka so svojou rodinou opláca. Žije s nimi v rodinnom dome a bolo vidieť, že sa o ňu dobre starajú a majú ju radi. Nápomocnou jej je aj nevesta Zuzka s manželom Ondrejom a dcérkou Andrejkou i ďalšia vnučka Alica, po už nebohom synovi Františkovi, ktorý sa aj so svojou manželkou Martou tejto slávnostnej udalosti už nedožili.
Marta Lajčáková

K blahoželaniam, ktorých sa k vzácnemu životnému jubileu pani Terézii Jančošekovej v týchto dňoch dostáva, sa pripája aj stránka Maj Gemer a praje oslávenkyni spokojnú jeseň života v rodinnom kruhu svojich najbližších. Veľa zdravia, pani Jančošeková!


{jcomments on}

Čítať 5060 krát Naposledy zmenené štvrtok, 18 august 2016 16:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!