utorok, 07 január 2014 18:29

Čo sme zapísali v roku 2013 do Kroniky obce Rožňavské Bystré

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Utíchol už ruch okolo Vianoc a Nového roka, oslávili sme aj Troch kráľov, poniektorí v kostole, iní na prechádzke, alebo len tak doma na gauči. V prvom rade by som Vás chcela pozdraviť na prahu roka 2014 v mene svojom, v mene samosprávy obce a pracovníkov OcÚ. Zaželať Vám, Vašej rodine veľa zdravia, šťastia, Božieho požehnania, pracovné úspechy, skvelé pero na písanie, veľa tvorivých síl. Chcem Vám, tak ako každý rok, aj teraz zaslať zápisy z našej kroniky. Prvého januára, ako býva zvykom, som sa prihovorila občanom prostredníctvom miestneho rozhlasu a prostredníctvom krásnych bystränskych piesní, ktoré naspievala DFS Bystränky - CD pod názvom "Tichý vetrík po doline veje..." - vydalo GOS Rožňava, kde naša FSk má naspievané dve piesne: Konopa, konopa a Bystränskí regec a naši dvaja sólisti sa uviedli s piesňami: Dominika Ďurská - Ach bože maj... a Stanko Ďurský - Pjarko mi je pjarko... Po zavinšovaní - zaželaní všetkého dobrého do nového roka všetkým občanom obce, ako aj celej domovine, spomenula som akcie a práce, ktoré sa v roku 2013 urobili. Osobitne som sa poďakovala OZ, pracovníkom OcÚ, ŠJ a všetkým, ktorí pomáhali počas celého roka. Poďakovanie 

patrí PZ GERLACH, skupine Rožňavské Bystré a UaPPS Bystré za dobrú spoluprácu, za spríjemnenie nedeľných popoludní a športovú reprezentáciu obce TJ Baník Rožňavské Bystré, za reprezentáciu obce a za zachovanie kultúrnych tradícií, zachovanie bystränského folklóru DFS Bystränky, poďakovanie patrí mládeži, dôchodcom, sponzorom, firmám i evanjelickej cirkvi. Už tradične sa samostatne v príhovore uvádza najkrajšia chvíľa v živote človeka, a to narodenie detí: Viktor Ferko, Zoja Krempaská, Jakub Farkaš, manželstvo uzavreli: Luboš Krempaský a Monika Tóthová, Roman Kollárik a Jana Strmeňová. V roku 2013 nás navždy opustili: Zuzana Letanovská, Jaroslava Uhrínová, Valéria Kirschnerová, Žofia Macáková, Janka Konczová, Ján Gajdoš, Juraj Cmier a Jaroslav Urban.  
K 31.12.2013 naďalej najstaršou žijúcou občiankou je pani Terézia Jančušeková, ktorá sa v roku 2013 dožila 101 rokov a z chlapov je to pán Ján Doboš, ktorý v roku 2013 oslávil 90 rokov. K 31.12.2013 počet obyvateľov je 615.
Zároveň Vám zasielam zábery z trojkráľového pasenia oviec, počasie sa asi zbláznilo, lebo 6. januára 2014 sa pasú ovce na Záhumní, kde sa tráva zelenie. 

Želmíra Gonosová, starostka obce
Rožňavské Bystré

rb 06012014arb 06012014 poasiea

 

Čítať 5228 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!