×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/kultura
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/kultura
štvrtok, 28 november 2013 22:59

Jesenné dni využili v Rožňavskom Bystrom na opravu kostola aj pomocou vyhlásenej zbierky

Napísal(a) CZ ECAV Rožňavské Bystré
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Z Cirkevného zboru ECAV na Slovensku Rožňavské Bystré dňa 28.11.2013 prišiel list nasledovného znenia:
"Milý rodák, milá rodáčka!
Takto sme Vás oslovili listami a aj na stránke www.majgemer.sk. začiatkom tohto roka, kedy sme vyhlásili zbierku medzi rodákmi na opravu nášho kostola.
Vďaka Vašej štedrosti a vďaka Božej pomoci sme mohli z vyzbieraných peňazí vymeniť staré okná, cez ktoré zatekalo a v zimom období cez ne prefukovalo. Rozhodli sme sa ich vymeniť za eurookná, ktorých vzhľad a kvalita sú neporovnateľné so starými.
Pekné dni v jeseni sme využili aj na opravu odkvapových rýn okolo celej strechy kostola a doplnili sme ich aj tam, kde neboli, teda na oblúku sakristie.
Okrem toho sme museli osekať a odstrániť vo vnútri kostola za oltárom a po jeho bokoch zvlhnutú a pliesňou napadnutú omietku. Toho času je ešte táto časť nedokončená, nakoľko musí aspoň do budúceho leta vyschnúť. Podmieňuje to ešte odvodnenie kostola zvonka, ale to tiež chceme urobiť v lete, nakoľko znova musíme nazhromaždiť nejaké financie.

Práce na kostole je stále dosť, naozaj treba veľa, veľa ochotných darcov a pomocníkov.
Ďakujeme všetkým rodákom, aj sympatizantom nášho zboru a samozrejme, aj domácim veriacim, ktorí prispeli každý tak, ako mohol, podľa svojich možností.
Ďakujeme našim spolusestrám presbyterkám, ich manželom a rodinným príslušníkom, pánovi kaplánovi za pomoc pri osekávaní omietky v kostole, za montáž a demontáži lešenárskych trubiek v kostole, upratovanie kostola po robotníkoch a i.
Poviem Vám milí priatelia, modlili sme sa, aby sa nikomu nestal nejaký úraz, lebo pracovalo sa vo výškach, či už pri oprave odkvapových rýn a aj v kostole pri výmene okien. Vďaka Pánu Bohu, že nám poslal zodpovedných majstrov, ktorí to zvládli profesionálne. Veď posúdite z fotografií, ktoré v prílohe prikladám.
Želáme Vám požehnané prichádzajúce Vianočné sviatky!
S úctou a pozdravom
Predsedníctvo CZ ECAV Rožňavské Bystré
a Mgr. Peter Székely, kaplán na farárskom mieste."

 

{jcomments on}
Čítať 3912 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!