Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 05 júl 2015 21:00

Jubilujúci konfirmandi z Rožňavského Bystrého a z Rakovnice si pripomenuli chvíle sľubu a prijatia za dospelých členov Evanjelickej cirkvi a.v.

Napísal(a) Marta Lajčáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

rb konfirmandi 1aV nedeľu 21. júna 2015 v Evanjelickom kostole a.v. v Rožňavskom Bystrom sa už po druhýkrát konala slávnosť jubilujúcich konfirmandov z Rožňavského Bystrého a z fílie Rakovnica. Jedna skupina si pripomenula 60 rokov a druhá 50 rokov od konfirmačného sľubu a prijatia za dospelých členov Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku. Prišli skoro všetci, okrem tých, čo majú zdravotné problémy a pre diaľku bolo pre nich problém s cestovaním. Ale sú aj takí, ktorí nemali záujem prísť do nášho chrámu. Krásne a dojímavé gesto bolo od "chlapcov" konfirmandov, ktorí šli zaniesť kvety na hroby svojich rovesníkov na miestny cintorín.
Celé stretnutie jubilantov bolo srdečné, pri ktorom bolo na čo spomínať pri posedení v našej zborovej miestnosti na fare. Ďakujeme všetkým sestrám presbyterkám a presbyterom za pomoc pri organizovaní slávnosti a pánovi farárovi za prípravu Služieb Božích, ktoré dúfam, ostanú v srdciach nás všetkých.

Marta Lajčáková
Foto: Dr. Jozef Sabo

[cincopa AEOAyt8OsQdp]

 

Čítať 3730 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23