×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/den/2012
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/foto/marga
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/den/2012
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/foto/marga
pondelok, 04 jún 2012 16:35

Mali sme nielen deň hier, súťaží a šantenia, ale aj deň poučenia a obdivu - každý malý by chcel byť hasičom Doporučený

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ako vidím a čítam na stránke Maj Gemer,  v mnohých obciach a mestách na hornom Gemeri sa konali oslavy "Dňa detí", aj ja chcem čo -  to napísať.
Prvý júnový týždeň v mnohých krajinách sveta patrí deťom viac ako inokedy a nie je to inak ani u nás, v našej obci. Už štvrtý rok pripravujeme  oslavu deťom a pozývame na ňu všetky deti vo veku do  15 rokov. Snažili sme sa im pripraviť pekné popoludnie a osláviť tento sviatok tak naozaj - s deťmi, čo kdesi v hĺbke driemu aj v nás... 1. júna, keď už deti mali väčšiu časť oslavy za sebou  (či už v škôlke, škole, alebo len tak doma s rodičmi, starými rodičmi), hudba zvolávala deti pred


budovu ZŠ na "platňu". Po privítaní detí sa začali rôzne súťaže. Deti stáli v radoch a nevedeli sa dočkať,  kedy príde na nich, aby mohli súťažiť v skákaní vo vreciach, v hádzaní loptičiek, v hádzaní gumových čižiem "gumákov", v hádzaní balónov naplnených vodou, chceli sa už preťahovať lanom a pod. Medzitým sa však niektoré premieňali na kvietočky,  ale aj na čertov a drakov - maľovanie na tvár. Tieto hry ukončil "novinový" tanec,  kde sa predviedli rôzne tanečné kreácie. No, mali ste to vidieť ako žiarili deťom očká.
A ako býva zvykom v Rožňavskom Bystrom, to najlepšie na záver - už tretí rok v našej obci nemôžu chýbať ani "ujovia hasiči". Deti sa potešili nielen tomu, že im ukázali požiarnicke auto, ale bolo na nich vidieť ako si vychutnávajú možnosť zahúkať sirénou, či striekať striekačkou. Touto cestou sa chcem poďakovať Dobrovoľnému hasičskému zboru zo Štítnika, ktorý sa tejto úlohy zhostil tak ako sa patrí.
Kým si "ujovia hasiči" plnili cisternu vodou, deťom dobre padlo malé občerstvenie párkami, buchtami a čajom. Deň bol plný hier, zábavy a šantenia. Mnohé deti boli mokré, lebo  chceli prebehovať len tak pod hasičskou striekačkou. Tento deň bol nielen dňom hier, súťaží a šantenia, ale bol to i deň poučenia a obdivu - každý malý by chcel byť hasičom. Tešili sa všetci.
Touto cestou ďakujem poslancom OZ,  pracovníkom OÚ,  vedúcej ŠJ a tete kuchárke , dievčatám, ktoré pomáhali pri hrách, ale predovšetkým všetkým deťom, ktoré prišli a dúfam, že sa v takejto pohode stretneme aj na budúci rok. Dovidenia!.
Želmíra Gonosová,
starostka obce
Rožňavské Bystré

{gallery}obsah/bystre/den/2012{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3491 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!