pondelok, 03 september 2012 19:26

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič na slávnostnom otvorení školského roka v Dobšinej Doporučený

Napísal(a) MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Začiatok školského roka 2012/2103 začínal tohto roku 3. septembra na všetkých typoch škôl na Slovensku. Pre hornogemerčanov mesta Dobšiná mal zvláštny význam. Aj preto, že minister školstva, vedy a športu  SR Dušan Čaplovič otváral nový rok v Základnej škole na Zimnej ulici v Dobšinej, z ktorej pochádza medializovaný list dvoch učiteliek, ktorý nedávno rozbúril hladinu medzi učiteľmi i ostatnými občanmi na Slovensku.
Minister sa stretol nielen s nimi, ale s celým pedagogickým zborom. „Musím povedať, že učitelia mi otvorene hovorili o viacerých problémoch,

o ktorých sa písalo nielen v liste. Nasledujúce slová platia nielen pre túto dobšinskú školu, ale pre všetky. Musíme dosiahnuť rešpektovanie zákonov a vymožiteľnosť práva a aby sa sprísnili postihy tých rodičov, ktorých deti si neplnia povinnú školskú dochádzku, vrátane odoberania rodinných prídavkov, ale aj iných výhod súvisiacich so školou. Je to môj názor, za ktorým si stojím a budem ho presadzovať,“ povedal Čaplovič.
Základná škola na Zimnej ulici má vyše 600 žiakov, z nich je viac ako polovica rómska. V škole je tridsať tried. Ako jedna z mála škôl musela zriadiť tzv. nulté ročníky, kde deti absolvujú prípravu pred samotným nástupom na povinnú školskú dochádzku.

{jcomments on}