Vytlačiť túto stránku
utorok, 01 apríl 2014 15:30

Najväčšia sieť regionálnych nemocníc sa rozširuje o tri nové nemocnice v mestách: Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica

Napísal(a) Tomáš Kráľ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs nemocnica-rimavska-sobota1aSieť regionálnych nemocníc Svet zdravia, a.s., sa dnešným dňom oficiálne rozširuje o tri nové nemocnice v mestách: Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Súčasne nastáva aj zmena vo vedení troch nových nemocníc. Novým riaditeľom nemocníc v Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom a Banskej Štiavnici sa stáva Ivan Mokrý. Tento krok potvrdzuje strategický cieľ dosiahnuť väčšiu efektivitu a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Svet zdravia získal 100% vlastnícky podiel v súkromnej spoločnosti Nemocnice a polikliniky a.s.. Túto transakciu definitívne potvrdil aj Protimonopolný úrad SR. Spoločnosť Svet zdravia patrí do skupiny Penta Investments.
Svet zdravia v súčasnosti spravuje deväť nemocníc v Košickom, Prešovskom a v Trenčianskom samosprávnom kraji a je najväčšou sieťou ústavných zdravotníckych zariadení na Slovensku. Spolu zamestnáva 3550 pracovníkov. Zabezpečuje zdravotnú starostlivosť v spádovej oblasti pre viac ako 616-tisíc obyvateľov. V roku 2013 spoločnosť dosiahla obrat 94 mil. EUR. Plánované investície v roku 2014 do ďalšej modernizácie nemocničných budov, rekonštrukcie operačných sál a oddelení, ako aj na

nákup prístrojového vybavenia a IT dosiahnu sumu takmer 6 miliónov EUR. 

Tri nové nemocnice poskytujú zdravotnú starostlivosť v spádovej oblasti pre viac ako 160-tisíc obyvateľov. V roku 2013 dosiahli tržby na úrovni 25,4 mil. EUR a zamestnávajú 1074 pracovníkov. 
„Naším dlhodobým cieľom je vybudovať sieť regionálnych nemocníc, ktoré prinesú pacientom dostupnú a kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť. Tri nové nemocnice nám umožnia tento zámer začať realizovať aj v stredoslovenskom regióne. Súčasne vytvárajú nové synergické príležitosti v lepšej organizácii aj pre naše súčasné nemocnice," povedal Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia, a.s.. 
Okrem postupnej integrácie nových nemocníc do súčasnej siete a využitia synergie predovšetkým v oblasti nemedicínskych činností, sa neplánujú opatrenia, ktoré by mali významný vplyv na zamestnanosť nových alebo súčasných zariadení v skupine.
„Chceme poskytovať rovnaký štandard zdravotnej starostlivosti v každej z našich nemocníc. V prípade investícií predpokladáme, že ich objem bude podobný ako pri terajších nemocniciach Sveta zdravia,” doplnil Ľuboš Lopatka.
Najväčšie plánované investície v doterajšej sieti regionálnych nemocníc Svet zdravia v roku 2014:

 modernizácia Onkologického pavilónu v Michalovciach
 rekonštrukcia operačných sál v Partizánskom a v Trebišove
 rozšírenie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Spišskej Novej Vsi
 nový počítačový tomograf (CT) vo Svidníku
 zateplenie objektu liečebne pre dlhodobo chorých v Humennom
 pokračovanie v dlhodobom projekte modernizácie výťahov a výmen okien.

Tomáš Kráľ

 

 

Čítať 3770 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30