×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/priroda/kvety/ruzicka
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/priroda/zelenina/tekvice
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/priroda/kvety/ruzicka
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/priroda/zelenina/tekvice
štvrtok, 07 november 2013 14:09

Náš Deň tvorby patril zemiakovým plackám

Napísal(a) Erika Gallová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V polovici mesiaca október sme v dennom stacionári pre seniorov v Rakovnici v spolupráci s Obecným úradom, zriaďovateľom denného stacionára, zorganizovali akciu s názvom „Deň tvorby“. Naším plánom bolo tvoriť. V prvom rade z tekvíc povykrajovať príšerky podľa vlastnej fantázie a popri tom upiecť zemiakové placky ako pochúťku.
Pri príchode som klientov s úsmevom privítala. Usadili sa a ja som im porozdávala tekvice. Ich počet nestačil pre všetkých, a tak i keď to bol chlap, pán Ján Molnár, šikovne navliekal korálky na nitku. Všetci usilovne pracovali. Ich kreativitu sme posúdili na konci a vystavili na obdiv vo vitríne, aby si ich každý mohol pozrieť.
Prvým krokom bolo naznačiť si fixkou to, čo budú vyrezávať, aké budú mať tváre a až tak začali vyrezávať. Kým oni pracovali s tekvicami a korálkami, ja som strúhala očistené a nakrájané zemiaky. Ochutila som ich, pridala potrebné ingrediencie a na panvici ich opiekla z oboch strán. Pri varení mi, po dokončení svojich výtvorov, pomáhala pani Oľga Leštáková a pani Zuzana Jesenská. V kuchyni sme sa zvŕtali tri gazdinky.

Hotové zemiakové placky sme poukladali na taniere a s nakrájanými uhorkami rozniesli na stoly. S chuťou sa všetci spoločne pustili do jedenia. Očividne všetkým to padlo dobre a výsledkom toho bolo, že si poniektorí dali aj dupľu.
Dokončené strašidelné príšerky sme poukladali na kuchynský pult. Bola to pastva pre oči. Každý kus bol jedinečný originál. Boli to krásne výtvory, za čo si zaslúžili pochvalu.

Spoločnými silami sme všetko dali do poriadku, poupratovali atď. Na záver som uvarila kávičku a pri jej popíjaní sme plánovali ďalšie väčšie spoločné stretnutie. Som šťastná, že aj táto akcia mala úspech.
Erika Gallová

 

Čítať 4833 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!