×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/maje
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/maje
streda, 17 júl 2013 14:11

O najnovších aktivitách v Rožňavskom Bystrom píše jeho starostka Želmíra Gonosová Doporučený

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrý deň,
pozdravujem Vás z Obecného úradu v Rožňavskom Bystrom a posielam niekoľko aktuálnych informácií. Skôr ako začnem, chcem Vám tlmočiť náš názor, že Vaša stránka sa nám po úpravách páči, je prehľadná. Dokonca sme si v čase, keď nebola k dispozícii, uvedomili, že normálne nám tie dva - tri dni chýbala (čo sa modernizovala, pozn. mg).
A teraz sľúbené informácie:
V sobotu 20. júla 2013 organizuje ZO JDS Rožňavské Bystré v spolupráci s OcÚ v kultúrnom dome, so začiatkom o 10,00 hod. 6. kolo Rožňavskej mariášovej ligy O pohár starostky obce. Zúčastnia sa aj naši členovia Jednoty dôchodcov - asi šiesti, ktorí sú priatelia mariášu. Ten sa v Bystrom voľakedy údajne hrával v krčme.
Naši "Jednotári" sa zúčastnili aj okresných športových hier v Betliari, ktoré boli 12.7.2013 a získali niekoľko diplomov - za streľbu: O. Leng, Fr. Gelda, kop na bránu - Geldová, hod granáton - O. Leng, vrh guľou - Fr. Gelda. Takže máme aktívnych dôchodcov, hoci naša organizácia vznikla len v decembri minulého roku. 10. augusta 2013 plánujú za účasti aj MO MS opekačku na ihrisku v Rožňavskom Bystrom. Verím, že sa im vydarí. Koncom augusta pripravujeme kladenie vencov k pomníku padlých hrdinov na

našom cintoríne. Organizátorom je OcÚ, ale do plánu si ho dala aj Jednota, ktorá sa k tejto akcii pripojí.
V nedeľu 21. júla 2013 sa uskutoční pod záštitou OcÚ a TJ Baník Rožňavské Bystré futbalový turnaj "Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka" so začiatkom o 12,00 hod. za účasti futbalových mužstiev: TJ Baník R. Bystré, TJ Rakovnica, TJ Slavošovce a TJ Štítnik. Samozrejme, domáci hráči, ale aj mladí dorastenci so starostkou obce, ako býva zvykom, zapália sviečku a položia veniec k hrobom zosnulých futbalistov, aj za účasti rodinných príslušníkov. Táto pietna akcia trvá už niekoľko desaťročí a my sa ju snažíme uchovať.
No a najväčšia akcia, ktorá sa robí u nás, je výstavba stavby storočia - vodovod. Vzhľadom na to, že v minulosti nebol vypracovaný a podaný projekt (nebudem sa vracať do minulosti, nech si spytujú svedomie moji predchodcovia), chytila som sa toho a v roku 2010 som dala vypracovať projekt na vodovod v našej obci a teraz tohto roku v marci, nám ho MŽP SR schválilo a poskytlo peniaze na I. etapu tejto veľkej stavby. K dnešnému dňu máme vybudovaný vodovod od obci Rakovnica - tam sme sa napojili, k prvému domu v našej obci.
V ďalších dňoch plánujeme výkopové práce cez obec, ale len na začiatku obce, pokadiaľ sme dostali financie. Verím, že v ďalších rokoch pôjdeme aj ďalej.
Ešte nesmiem zabudnúť na našu DFS "Bystränky", ktorá sa tiež zúčastnila 5. júla 2013 vo Vlachove, kde sa stretli ľudia dobrej vôle. Musím ich pochváliť, lebo majú medzi sebou mládež a už aj muzikanta. 27. júla t.r. sme pozvaní do Drienčan na kultúrnu akciu „Dedina ožíva“ spolu s FS Lehoťanka z Čiernej Lehoty, koncom augusta nás čaká Folklórny festival Rejdová a 7. septembra - Deň obce Rožňavské Bystré. Na všetky tieto akcie si pripravujú bohatý kultúrny program, do ktorého zapájajú už aj našu mládež. Teším sa s nimi.
Na záver ešte informácia o tom, že pred budovu OcÚ sme osadili novú bránu a oplotenie, ktoré nám robil náš "bystränský kováč" Fero Gelda, za pomoci našich poslancov, manželov - poslankýň, Štefana Valka st, a aktivačných pracovníkov, ženy bránu zafarbili. Fotografie sú zverejnené na našej stránke www.roznavskebystre.sk ako aj zo všetkých akcií, ktoré sme robili.
Želmíra Gonosová,
starostka obce
Rožňavské Bystré

{jcomments on}

 

Čítať 3849 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!