×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/https
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/foto/jubilanti/gallova/deti
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/foto/ples/12
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/https
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/foto/jubilanti/gallova/deti
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/foto/ples/12
sobota, 27 október 2012 18:30

Pani Emília Gallová z Rožňavského Bystrého v týchto dňoch oslávila osemdesiatpäťročné jubileum Doporučený

Napísal(a) Marta Lajčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Počas tohtoročného októbra sme boli v Rožňavskom Bystrom svedkami niekoľkých milých životných jubileí. Jedným z takýchto bolo i životné jubileum našej spoluobčianky pani Emílie Gallovej, ktorá v kruhu svojich najbližších oslávila 85 rokov života. Navštívili sme ju aj my, aby sme ju zároveň pozdravili a zablahopriali jej pri tejto príležitosti v mene nášho cirkevného zboru spolu s pánom farárom Jánom Gallom. Povedzme si niečo o našej jubilantke. Teta Milka sa narodila 17. októbra

1927. Pochádza z gemerskej obce Turčok, odkiaľ sa vydala do Rožňavského Bystrého za Jána Galla, ktorý bol vojakom z povolania. Pred pár rokmi už ale zomrel.
O tete Gallovej môžeme napísať, že je to vzácna žena a viacnásobná mama. Vychovala šesť detí (4 dcéry: Vierka, Kvetka, Janka, Evka a 2 synovia: Ján a Dušan). Po nich má 10 vnúčat a 6 pravnúčat. Pri našej návšteve nám povedala, že každému by dopriala zažiť s deťmi to, čo ona. Bola požehnaná svojimi deťmi, zažila s nimi radosti i starosti, ale všetci majú vysokoškolské a stredoškolské vzdelanie. Žije pre ne, ale v súčasnosti najväčšiu  radosť má z vnúčat a pravnúčat. Tie ju držia pri živote. Na jej oslavách boli všetci, ešte aj päťmesačný pravnuk, a o to bolo pre ňu to  najväčšie vyznamenanie.
Teta Milka, ako ju každý v dedine volá, je veľmi sčítaná, múdra a inteligentná žena. Každý sa u nej cíti dobre, je veľmi pohostinná a príjemná. Aj ako deti sme k nim domov rady chodili, lebo sme boli s jej dcérami kamarátky. Pre každého mala pekné slovo a bola k nám štedrá a priateľská. Hoci aj jej s pribúdajúcim vekom prišli choroby,  nedáva to nejako najavo, ale sa teší z každého prežitého dňa.
Prajeme jej, aby láska a radosť nevyprchala z jej života, ale aby ešte veľa rokov v zdraví prežila v kruhu svojej rozvetvenej rodiny. Vyprosujeme jej hojnosť Božieho požehnania. 
Marta Lajčáková

{gallery}https://www.majgemer.sk/obsah/bystre/foto/jubilanti/gallova/*.jpg{/gallery}

Z rodinnej oslavy našej jubilantky 

gallova M 85 016 removebg preview (1)Od Jana Galla, syna pani Emílie Gallovej sme sa dozvedeli, že na rodinnej oslave jeho mamy, ktorá sa v dobrom zdraví dožila tohto krásneho veku 85 rokov, bola prítomná celá ich početná rodina vrátane všetkých šesť detí, 10 vnukov a 6 pravnukov. Spolu za slávnostným stolom sedelo 32 účastníkov.
K tejto informácii pripojil aj tri fotografie. Na zábere č. 1 jubilantka pani Emília Gallová, Na záber č. 3 je pani Gallová so svojimi deťmi. Zľava do prava stoja jej dcéry: Kvetoslava, Jana, Eva, Viera a syn Ján. Pred nimi sedí najmladší syn Dušan s mamou Emíliou. Záber č. 3 ďakuje jubilantka všetkým prítomným za účasť na oslavách a za početné gratulácie a dary, ktorými ju odarovali.
K blahoželaniam k milému životnému jubileu sa pripája aj stránka Maj Gemer a praje oslávenkyni pani Emílii Gallovej veľa zdravia, šťastia a radosti v kruhu svojich najbližších.


{gallery}obsah/bystre/foto/jubilanti/gallova/deti{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 4750 krát Naposledy zmenené utorok, 04 máj 2021 16:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!