×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/materska/rb/karneval
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/materska/rb/karneval
štvrtok, 31 január 2013 15:33

Prispejme na opravu evanjelického kostola v Rožňavskom Bystrom Doporučený

Napísal(a) CZ ECAV
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V týchto dňoch sme obdržali z Cirkevného zboru Evanjelickej cirkvi a. v. v Rožňavskom Bystrom list. Vzhľadom na jeho dôležitosť uverejňujeme list v plnom znení:
Milí rodáci!
Čo najsrdečnejšie vás pozdravujeme z Rožňavského Bystrého a zároveň na prahu nového roku 2013 vám prajeme veľa zdravia a Božieho požehnania!

Píšeme vám v mene nášho cirkevného zboru a znova sa obraciame aj na vás rodákov s prosbou o pomoc – tento raz na opravu nášho kostola.
V roku 2009 sa nám s Božou pomocou i s vaším finančným darom podarilo opraviť – zrekonštruovať strechu na našej evanjelickej fare s nákladom 12 tis. eur. Mnohí si ju všimli, lebo je neprehliadnuteľná a lahodí oku. Niekoľkokrát na službách Božích i na stránke www.majgemer.sk sme ďakovali všetkým darcom, ale chceme aj touto cestou sa znovu poďakovať tým, ktorí to možno nezaregistrovali.
Snažíme sa zachovať pamiatky, ktoré naši predkovia vybudovali. Po rokoch si však tieto historické budovy našej obce vyžadujú investície na ich záchranu. Robíme všetko čo sa dá – z vlastných prostriedkov, ale hlavne z milodarov, ofier a cirkevného príspevku členov zboru.
V roku 2013 nás čaká odvodnenie kostola, oprava fasády, výmena okien a iné. Terajší kostol, ako iste viete, bol postavený našimi prarodičmi v roku 1844 na mieste starého, ktorý už bol na vtedajšie pomery malý.
Touto cestou vás chceme znova poprosiť o vašu štedrosť. S veľkou vďačnosťou prijmeme akýkoľvek finančný dar, ktorý výhradne použijeme na vyššie spomínané ciele. Náš kostol je dominantou obce. Okolo neho prechádzajú nielen obyvatelia našej dediny, ale aj iní ľudia. Vonkajší stav kostola je vo veľmi zlom stave a pôsobí zanedbalo, čo nám nedá spávať. Riešiť túto situáciu sme sa rozhodli v konkrétnych etapách.
Kostol sporadicky navštevujú aj žiaci a študenti škôl, ktorí v rámci vyučovania  prichádzajú na miesto, kde žil a pôsobil rozprávkar, evanjelický kňaz Pavol Dobšinský, ktorého pamätná tabuľa je umiestnená na priečelí nášho kostola.
Keď sa obraciame na vás s prosbou o pomoc, uvedomujeme si, že aj vy sami ste možno v neľahkej finančnej situácii. Vieme však, že to nerobíme pre seba, ale pre cirkev a ľudí ktorí do nej patria. V dôvere, že štedrého darcu miluje Hospodin, vás zahŕňame do našich modlitieb. My sami, ktorí tu žijeme spolu s našimi rodinami sa snažíme čo najviac urobiť na tomto dobrom diele, ale bez vašej pomoci to nedokážeme. Dôverujeme Hospodinovi, že nám skrze ochotu ľudí dobrej vôle pomôže v započatom Božom diele.
Dovolili sme si priložiť k listu aj poštovú poukážku, ak sa nám rozhodnete pomôcť a zároveň uvádzame číslo účtu v prípade prevodu.
S úctou a pozdravom 

ThDr. Jerguš Olejár, PhD.       Mgr. Peter Székely,                  Marta Lajčáková,
senior GES, v.r.                          kaplán na farárskom mieste, v.r.   dozorkyňa CZ, v.r. 

Číslo účtu: 99619582/0900 Slovenská sporiteľňa, a.s.

VZOR!

 














{jcomments on}

Čítať 6725 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!