sobota, 05 október 2013 19:00

Súťaž vo varení kapustovej polievky má v Hnúšti osemročnú tradíciu

Napísal(a) teraz-sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Najlepšiu kapustovú polievku uvaril v sobotu 5. októbra v Hnúšti tím SDKÚ-DS. Cenu mu odovzdával primátor mesta za Smer-SD Michal Bagačka. Pred zhromaždenými účastníkmi VII. ročníka súťaže s úsmevom vyhlásil, že s odovzdávaním ceny nemá ako pravý demokrat žiaden problém a navyše je rád, že víťazstvo patrí predsa len tímu z Hnúšte.

Súťaž vo varení kapustovej polievky má v tomto meste už osemročnú tradíciu. Je to reakcia na podobné gurmánske podujatia v iných regiónoch. Kapustová polievka má byť vítanou zmenou po letnej gulášovej sezóne. "Som rád, že sa z našej súťaže stala tradícia. Začínali sme skromnejšie, no tento rok máme už 14 družstiev. Ich zastúpenie je veľmi rozmanité, či už sú to okolité obce, alebo mestské zariadenia, úrady, ale aj politické strany. V prvom rade však ide o myšlienku a môžem povedať, že ešte sa nám nestalo, aby na našej súťaži niekto uvaril polievku, ktorá by nebola chutná," povedal Bagačka.
Víťaznú kapustovú polievku pripravil tím SDKÚ-DS z Hnúšte. Druhú priečku si vybojovali dôchodcovia z obce Hrachovo a tretiu

domáci seniori."Suroviny na kapustovú polievku si donesie každý sám. Každý má svoje jedinečné postupy. Niekto dáva do polievky domácu klobásu, no nájdu sa aj takí, ktorí robia špeciálne mäsové guľky. Hlavnou surovinou je, samozrejme, kapusta. No aj tam sú veľké rozdiely, či už pri jej príprave, alebo pri premývaní pred varením. Doplnkovou surovinou sú huby. Niekto ich ale nepoužíva vôbec, ďalší preferujú sušené huby. Tento rok síce hubárom v regióne počasie neprialo, no aj dnes som tu videl súťažiacich, ktorí do polievky krájali čerstvé kozáky," doplnil primátor Hnúšte.

(Zdroj: teraz.sk)

 

 

Čítať 4213 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!