×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/bociany
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/bociany
pondelok, 14 október 2013 13:35

V našom dennom stacionári pre seniorov sme zorganizovali „Sladký deň“ Doporučený

Napísal(a) Mgr. Erika Gallová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V mesiaci október sa v našom rakovnickom dennom stacionári pre seniorov zorganizoval „Sladký deň“, ktorý sme pomenovali podľa palaciniek, ktoré som podávala na obed. Stretnutie sa uskutočnilo za spolupráce s Obecným úradom v Rakovnici, ktorý je zriaďovateľom denného stacionára.
V tento deň mali klienti pripravené aj prekvapenie. V kuchyni stacionára boli na stoloch v košíkoch pripravené gaštany, žalude, šípky, špáradlá, zápalky, korálky a iné veci potrebné na vytvorenie všakovakých postavičiek z vopred pripraveného materiálu. Veď si ešte pamätáme, ako sme ako malé deti zbierali gaštany a podľa vlastnej fantázie z nich robili čo nám napadlo. Tak aj naši klienti sa mohli realizovať a využiť svoju fantáziu.
Pred tým ako sme sa pustili všetci do práce som ich privítala, otvorila začiatok stretnutia a srdečne zablahoželala oslávencovi narodenín pánovi Ondrejovi Bradáčovi. Spolu s manželkou nás pohostili. Pre všetkých priniesli občerstvenie s koláčikom.

Ďalším prekvapením dňa bol príchod bývalej sociálnej pracovníčky denného stacionára v Rakovnici Bc. Eriky Gembickej. Prišla aj s dcérkou, ktorú ukázala svojim bývalým klientom. Zároveň sa zvítala s ľuďmi, ktorí jej počas jej pôsobenie prirástli k srdcu. Bolo to príjemné spestrenie nášho stretnutia. 
Medzi tým som pripravovala sladké palacinky. Po dokončení palaciniek som spolu s ochotnými klientkami pani Zuzkou Jesenskou a pani Olinkou Leštákovou ponatierali lekvárom, dozdobili čokoládou a banánmi. Spoločne sme ich ponosili na stoly a mohli sme sa s chuťou pustiť do jedenia.
I keď bol program bohatý stihli sme z pripraveného spomenutého materiálu spoločne vytvoriť pekné postavičky z gaštanov a ďalšieho materiálu. Tu sa ukázala kreativita, nápaditosť tvorcov. Aj tým sme sa potešili.
Po palacinkách sme si dali kávu s prijemnou arómou. Po jej dopití mi klienti pomohli s drobnými prácami a naša vydarená akcia plná prekvapení sa skončila. Všetci odchádzali s úsmevom na tvári a s dobrým pocitom z príjemného posedenia.
Text: Mgr. Erika Gallová
Foto: Bc. Erika Gembická, Mgr. Erika Gallová, Ján Molnár

 

Čítať 4191 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!