Vytlačiť túto stránku
streda, 23 september 2015 11:07

V nemocnici Svet zdravia v Rimavskej Sobote pribudli zrekonštruované priestory

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs chirurgicke 3aNemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota predstavila 17. septembra 2015 vynovené chirurgické oddelenie, ktoré sa rozšírilo do zrekonštruovaných priestorov prístavby chirurgického pavilónu. Informuje o tom internetový portál svetzdravia.com. 
Okrem nových lôžkových izieb získalo oddelenie aj nové sociálne zariadenia pre mobilných aj imobilných pacientov. Cieľom tejto rekonštrukcie bolo znížiť priemerný počet pacientov v jednej izbe, a tým zvýšiť ich komfort počas hospitalizácie. Celkové investície do rekonštrukcie chirurgického pavilónu si od apríla tohto roka vyžiadali 130-tisíc eur. 
„Túto rekonštrukciu považujeme za splatenie dlhu voči verejnosti a pacientom v Rimavskej Sobote a priľahlého regiónu. Jej cieľom bolo zabezpečiť vyšší komfort pre pacientov chirurgického pavilónu. Vďaka novým lôžkovým izbám sme znížili maximálny počet pacientov v izbách zo šiestich na štyri. Tento krok je však iba medzistupňom ku generálnemu riešeniu, zásluhou čoho by mali mať pacienti a zamestnanci nemocnice v budúcnosti k dispozícii úplne nové priestory,“ doplnil Ivan Mokrý, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota.

rs chirurgicke 1rs chirurgicke 2rs chirurgicke 3Okrem nových priestorov nemocnica v rámci chirurgického pavilónu (vrátane oddelenia dlhodobo chorých) zrealizovala aj opravu a výmenu okien, novú maľovku, inštaláciu tieniacej techniky a rekonštrukciu pôvodných sociálnych zariadení. Podľa infomácií hovorcu nemocníc Svet zdravia Tomáša Krála tento piatok 26. septembra o 14.00 hod. sa uskutoční prezentácia aj v novej kreatívnej návštevnej miestnosti na detskom oddelení nemocnice. Koncept novej návštevnej miestnosti, alebo herne, prináša originálne prvky liečivého prostredia a nabúrava nemocničný stereotyp pre najmenších pacientov. Táto miestnosť bola vybudovaná s pomocou Zdravotnej poisťovne Dôvera a integruje know-how občianskeho združenia Osmijanko.

MG - od

 

 

Čítať 2196 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58