piatok, 03 október 2014 17:41

Za Kultúrnym domom v Hnúšti v sobotu rozvonia kotlíková kapustnica

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ribre hubertaV októbri 2014 si prídu na svoje hlavne milovníci dobrého jedla, hospodárskych zvierat a ľudovej hudby. Súťaže vo varení začínajú kapustnicou, pokračujú tradičnými jedlami a končia baraninou. Pomedzi to sa bude konať ukončenie jazdeckej i ovčiarskej sezóny v regióne a nebude chýbať ani výstava drobných zvierat. 
Už zajtra (04.10.2014) bude za Kultúrnym domom v Hnúšti rozvoniavať kotlíková kapustnica, v ktorej si podľa posledných informácií zmeria sily 14 súťažných družstiev. Novinkou 7. ročníka súťaže je prehliadka malých dychových hudieb a súťaž o najväčšiu lyžicu.
V ten istý deň sa v susednej obci Rimavské Brezovo v areáli jazdeckého klubu koná pri príležitosti ukončenia jazdeckej sezóny Hubertova jazda a v obci Kružno sa po prvýkrát stretnú heligonkári z regiónu a blízkeho okolia. 
Nasledujúcu sobotu 11. októbra sa budú v Kokave nad Rimavicou variť tradičné jedlá. Ak nebudete súťažiť, môžete prísť aspoň ochutnať a ohodnotiť kuchárov. Atmosféru Regionálneho gurmánskeho dňa spestrí miestna dychová i ľudová hudba.

Ten istý víkend vrátane nedele bude v obci Čerenčany patriť miestnej a oblastnej výstave drobných zvierat, na ktorej nebudú chýbať králiky, hydina ani holuby. 
Ukončenie pastierskej sezóny je na programe kalendára podujatí 24. a 25. októbra. Piatok je určený pre členov Zväzu chovateľov oviec a kôz na Slovensku, ktorí ukončia sezónu odborným seminárom a ocenením najúspešnejších chovateľov. Sobota je určená pre širokú verejnosť. Už po tretíkrát budú súčasťou podujatia ukážky prác na salaši, súťaž vo varení baraních špecialít, remeselníci, ovečky a drevené atrakcie pre deti. Atmosféra podujatia bude pretkaná ľudovou hudbou a vyvrcholí scénickým programom, v ktorom sa okrem domácich súborov a sólistov predstaví aj Folklórna skupina Kýčera z Čierneho Balogu a Folklórny súbor Poľana zo Zvolena. Svoje brány otvorí v sobotu aj vodný mlyn, kde sa bude konať výstava a tvorivá dielňa v hre na pastierske hudobné nástroje. 
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame. 
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete na web stránke MAS v Kalendári podujatí 2014. 
Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 3908 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!