streda, 28 marec 2018 10:55

Vojak Červenej armády 2. Ukrajinského frontu, plk. v. v. Ladislav Sládek oslávil 90-te narodeniny

Napísal(a) JUDr. J. Pupala
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vojak Červenej armády 2. Ukrajinského frontu, plk.v.v. Ladislav Sládek 6. marca 2018 oslávil v Rimavskej Sobote svoje krásne 90-te narodeniny. Okrem príbuzných jubilantovi prišli zablahoželať aj vzácní hostia. Osobný pozdrav a dar mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca RF v SR Alexeja Leonidoviča Fedotova oslávencovi odovzdal plk. Alexander Vinogradov. Ústredná rada SZPB mu pri príležitosti životného jubilea udelila Rad gen. M. R. Štefánika, ktorý mu osobne odovzdal predseda ÚR SZPB Ing. Pavol Sečkár a člen ÚR SZPB, predseda ObV SZPB v Rimavskej Sobote Ing. Pavol Brndiar. Osobne prišiel jubilantovi zablahoželať aj primátor mesta Rimavská Sobota JUDr. Jozef Šimko, zástupcovia ZO SZPB, kde je oslávenec členom a ďalší pozvaní hosti. Nezvyčajný darček jubilantovi venoval veliteľ Gemersko-malohontského pluku v Rožňave plk. Oliver Toderiška

v podobe vystúpenia vojenskej kapely zo Zvolena, folklórnej kapely a ľudového tanečného súboru z Rožňavy. Okrem toho plk. L. Sládekovi pred nastúpenou čestnou jednotkou vyhlásil svoj rozkaz o čestnom zápise do kroniky pluku. Ďalším nezvyklým darčekom si jubilanta uctila rodina JUDr. J. Pupalu a ZO SZPB arm. gen. L. Svobodu v Čiernom Potoku v podobe vystúpenia tria fujaristov zo Zvolena. Spomenuté hudobné telesá a po nich disjokej sa pričinili o dobrú náladu a oslávenec si dokonca pred fujaristami a Ľudovou hudbou spolu s tanečníkmi súboru aj zatancoval. Medzi blahoprajnými listami bol aj pozdravný list prezidenta SR Andreja Kisku, plk. Sergeja Nikitina z Moskvy, s ktorého starým oteckom „Saša Saldik" bojoval pri oslobodzovaní Budapešti. Žiaľ, starý otec p. Nikitina počas bojov o Budapešť padol. Blahoprajný pozdrav jubilantovi prišiel aj z Klubu generálov SR.

Jubilantovi aj touto cestou do ďalších rokov života ešte raz prajeme pevné sibírske zdravie, kaukazskú dlhovekosť a cigánsku vitalitu.

JUDr. Jozef Pupala

Čítať 4992 krát Naposledy zmenené štvrtok, 29 marec 2018 14:36

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!