pondelok, 17 jún 2013 12:26

Už desiaty ročník Muránskych hradných hier prispel ku propagácii aktivít na oživenie cestovného ruchu v regióne Doporučený

Napísal(a) mg
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Muránske hradné hry, ktoré sme avizovali aj na našej stránke, vylákali 15. 6. 2013 do prírody stovky ľudí. Organizátori pre nich v zrúcaninách hradu pripravili viaceré vystúpenia a environmentálne hry. Pri plnení jednotlivých úloh sa ukázalo, že deti opäť získavajú záujem o prírodu a čoraz viac sa zapájajú aj ich rodičia. 
Muránske hradné hry zameriavajú organizátori predovšetkým na spoznávanie prírody Muránskej planiny. Ešte pred vstupom do areálu zrúcanín hradu museli všetci návštevníci absolvovať pešiu túru.

Zdatnejší turisti kráčali z obce Muráň po náučnom chodníku, menej vytrvalí mohli využiť kyvadlovú dopravu na Veľkú lúku. K hradu napriek tomu museli prejsť ešte približne tri kilometre.
"Som veľmi rada, že nám vyšlo aj počasie a návštevníci sa tu zabavili. Svojim umením ich už tradične pobavila skupina historického šermu Berezun, boli tu aj sokoliari z Banskej Štiavnice a deti z Muráňa si pripravili divadelné predstavenie. Po týchto ukážkach sa deti vybrali plniť jednotlivé úlohy v rámci environmentálnych hier. Potešilo ma, že na záujme a vedomostiach detí je vidieť, že chodia do prírody a baví ich to. Ešte príjemnejší bol pohľad na rodičov, ktorí sa nechali strhnúť deťmi a spolu s nimi plnili jednotlivé úlohy," povedala riaditeľka správy NP Muránska planina Jana Šmídtová. 
Muránske hradné hry sú súčasťou propagačných aktivít na oživenie cestovného ruchu v regióne. Organizuje ich Obec Muráň, Správa NP MP a štátny podnik Lesy SR, odštepný závod Revúca.
(Zdroj: teraz.sk, revuca24.sk)

{jcomments on}

 

Čítať 2489 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!