Vytlačiť túto stránku
pondelok, 15 apríl 2019 16:48

"Zocháči" v Prvom slovenskom gymnáziu spomínali na generála Viesta Doporučený

Napísal(a) Andrea Repáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dve skupiny najstarších žiakov ZŠ I. B. Zocha v Revúcej sa v piatok 5.4.2019 zúčastnili spomienkovej akcie na slovenského divízneho generála, rodáka z Revúcej Rudolfa Viesta. Kontrast krásneho jarného slnečného dňa plného typického mestského hluku s intímnym prítmím podkrovia PSG umocnený dychberúcim vystúpením pána Juraja Genčanského doslova uzamkol ústa inak urečnených žiakov, znehybnel ich telá a verne ich preniesol do obdobia druhej svetovej vojny. Citáty Rudolfa Viesta, autentická nahrávka Rádia Banská Bystrica a neuveriteľne zaujímavo spracovaný príbeh tohto revúckeho rodáka

v podaní pána Genčanského do detailov zladený s hudobným podkladom a osvetlením v réžii Martina Gorela v žiakoch zanechali výraznú stopu, autentickejšiu a hlbšiu ako keď si doposiaľ o živote tohto významného človeka čítali v učebniciach.

Žiaci aj učitelia ZŠ I. B. Zocha sa chcú poďakovať Prvému Slovenskému Gymnáziu za možnosť zúčastniť sa takejto hodnotnej udalosti, pánom Jurajovi Genčanskému a Martinovi Gorelovi za perfektné spracovanie a realizáciu tejto stále aktuálnej témy.

Andrea Repáková

 

Čítať 1668 krát Naposledy zmenené pondelok, 15 apríl 2019 16:55