Vytlačiť túto stránku
streda, 18 december 2019 14:16

Na medzinárodnej súťaži FIRST LEGO league žiaci prezentovali predstavy o úprave priestoru školy Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Družstvo žiakov ZŠ J. A. Komenského v Revúcej  sa dňa 12.12.2019 zúčastnilo regionálneho kola medzinárodnej súťaže FIRST LEGO league v Poprade s témou City Shaper. Náš tím LeJAK tvorili: Leonard Erik Gombár, Milan Bukóci, Kristián Nemec, Sebastián Budziňák a Patrik Stoklas. Súťažilo sa v štyroch kolách: robot dizajn, tímová práca, prezentácia výskumného projektu a robot game. V časti Robot Design sme počas 10 minút predstavili nášho súťažného robota, postaveného výlučne z lego kociek. V tímovej práci sme porozprávali o našej príprave na súťaž a súdržnosť tímu sme ukázali v úlohe postaviť najvyššiu vežu z kariet. V prezentácií výskumného projektu Terasa sme prezentovali naše predstavy o úprave nevyužitého priestoru našej školy. Náš projekt najviac oslovil porotu a získali sme v tejto časti 1. miesto.

V Robot Game mal náš robot na hracom stole, ktorý predstavoval simuláciu mesta, splniť 14 misií za 2,5 minúty. Podarilo sa nám zvládnuť 4 misie za 230 bodov. Po sčítaní bodov za všetky kolá sme sa umiestnili mimo stupňov víťazov.

ra poprad Foto 1   ra poprad Foto 2   ra poprad Foto 4   ra poprad Foto 5   ra poprad Foto 3

 

Zo súťaže sme odchádzali vyčerpaní a sklamaní z umiestnenia, ale musíme priznať, že súperi boli silní. Veľké poďakovanie patrí rodičom Gombárovcom za pomoc a podporu pri príprave na súťaž, rodičom Nemcovcom za povzbudzovanie počas súťaže a tiež vedeniu školy za umožnenie zúčastniť sa takejto veľkolepej finančne náročnej súťaže.

 

Čítať 1172 krát Naposledy zmenené streda, 18 december 2019 14:50