×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/gik
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/gik
utorok, 01 marec 2011 19:22

"Pribinove poklady" na gymnáziu v Rožňave si príde pozrieť aj predseda Matice slovenskej Marián Tkáč

Napísal(a) Zlatica Halková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pätnásty ročník dejepisnej súťaže pre žiakov stredných škôl Prešovského a Košického samosprávneho kraja Pribinove poklady sa  uskutoční 8. marca 2011 v priestoroch Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave. Organizátorom súťaže je Stredná priemyselná škola chemická a potravinárska v Humennom, na čele  s riaditeľom školy Mgr. Františkom Babičom,  po boku neúnavného koordinátora Andreja Sivča. Spoluorganizátormi sú Dom Matice slovenskej v Rožňave, Miestny odbor Matice slovenskej v Košiciach, Košický samosprávny kraj – odbor školstva a kultúry, Prešovský samosprávny kraj – odbor školstva  a kultúry, Mesto Rožňava a Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave.


Cieľom je prehlbovať záujem mladých ľudí o regionálne dejiny a spoznávať najnovšie výsledky výskumu dejín východného Slovenska, konkrétne Rožňavy a jej okolia. Zoznámiť žiakov s výraznými osobnostiami národných a regionálnych dejín, ako sú Jur Hronec, P. J. Šafárik, P. Dobšinský a ďalší. Spoznať históriu a súčasnosť Gymnázia P. J. Šafárika, spoznať mimoriadne výsledky školy a inšpirovať sa nimi. Navštíviť Banícke múzeum v Rožňave, pamätihodnosti mesta, spoznať kaštieľ v Betliari, hrad Krásna Hôrka, možno aj Ochtinskú aragonitovú jaskyňu.
Každú prihlásenú školu reprezentuje jedno trojčlenné družstvo, predpokladaná účasť je 23 – 24 družstiev. Súťaž sa uskutoční v dvoch kategóriách: gymnáziá a stredné odborné školy. Tohto roku boli určené tri tematické okruhy: Banícke mesto Rožňava,  Hrad Krásna Hôrka, Kaštieľ Betliar a osobnosti späté s históriou a súčasnosťou Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave.
A ako dopadnú reprezentanti nášho okresu? To sa dozvieme už o pár dní, 8. marca 2011 v Rožňave.
Svojou osobnou návštevou nás poctí aj predseda Matice slovenskej Ing. Marián Tkáč, PhD., ktorý sa stretne so študentami a matičiarmi aj po súťaži v neformálnych besedách v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.
Zlatica Halková
{jcomments on}

Čítať 3004 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!