piatok, 12 jún 2015 11:17

Necyklisti sa stali chodcami a sledovali, či cyklisti dodržiavajú všetky pravidlá

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra cyklisti 2aKaždoročne sa žiaci 1. až 5. ročníka ZŠ I. B. Zocha v Revúcej zúčastňujú vyučovania dopravnej výchovy na dopranom ihrisku. Vo štvrtok 28. mája 2015 sa tam vybrali naši piataci spolu s triednymi učiteľkami a pani asistentkou.
Zrána sme sa venovali teórii v učebni dopravnej výchovy, pomocou makiet dopravných značiek sme si zopakovali najčastejšie objavujúce sa dopravné značky na cestách a v druhej časti sme si zopakovali povinnú výbavu bicykla a zásady bezpečnosti pri bicyklovaní, ktoré je potrebné dodržiavať, aby sme sa domov vrátili bez zranenia.
Po krátkej prestávke si žiaci zasúťažili. Mali správne pomenovať 5 dopravných značiek. Po súťaži sme sa presunuli von na ihrisko. Ako prví si pravidlá cestnej premávky preskúšali žiaci, ktorí boli víťazmi súťaže. Potom sa postupne vystriedali všetci žiaci. Necyklisti sa stali chodcami a sledovali, či cyklisti dodržiavajú všetky pravidlá.
Aj keď sa na nás slniečko nechcelo usmiať, strávili sme príjemné chvíle vonku a žiaci sa opäť niečo nové naučili zážitkovou metódou vyučovania priamo v teréne.

Mgr. Zuzana Kováčová

Zocháči uspeli v dopravnej súťaži
ra cyklisti 1ra cyklisti 2ra cyklisti 3Dňa 13. 5. 2015 sa na dopravnom ihrisku v Revúcej uskutočnilo okresné kolo DETSKÁ DOPRAVNÁ SÚŤAŽ ,,Na bicykli bezpečne 2015". ZŠ I. B. ZOCHA ako jediná z revúckych škôl sa zúčastnila tejto súťaže. Deti súťažili v štvorčlenných družstvách, kde si overili svoje vedomosti z teoretickej i praktickej časti dopravnej výchovy. Žiaci z VI. A triedy Diana Koniarová, Lea Sviežená, Tomáš Hoza a Miroslav Hutyra zdolali svojich súperov v náročných úlohách a disciplínach, uspeli veľmi dobre a tešili sa z víťazstva. Ich
víťazstvo je povzbudením na získanie ďalších poznatkov a vedomostí z dopravnej výchovy.
Bc. Ivana Sviežená

 

Čítať 1938 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!