Vytlačiť túto stránku
utorok, 07 október 2014 11:04

Sobota v znamení Európskeho dňa rodičov a škôl

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra den rodicovBrány Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v sobotu 11. októbra 2014 otvoria nielen pre jej žiakov, ale aj pre širokú verejnosť. Pedagógovia a žiaci v spolupráci s Radou rodičov pripravili bohatý program v rámci Európskeho dňa rodičov a škôl.
V úvode akcie budú slávnostne pasovaní prváci, po pasovaní sa začne program, v ktorom si určite každý nájde to svoje. 
Predškoláci a žiaci nižších ročníkov si budú môcť zasúťažiť v rôznych disciplínach spolu so svojimi rodičmi, môžu si vytvoriť pekné darčeky v tvorivých dielňach, budú mať aj možnosť zoznámiť sa s pečiatkovou technikou, ktorú im ukáže prizvaná odborníčka (vhodné je priniesť si vlastné tričko na ozdobovanie). Tiež si budú môcť nechať namaľovať rôzne motívy na tvár, ale aj vymeniť si skúsenosti vo výrobe vlastných náramkov z gumičiek. Napečieme pre ne palacinky, ktoré si budú môcť ozdobiť podľa vlastnej fantázie. To je len pár z aktivít, ktoré pre najmenších chystajú učitelia v spolupráci s rodičmi. 

Starší žiaci budú súťažiť v rôznych disciplínach a tiež sa budú môcť zúčastniť tvorivých dielní, kde budú vyrábať

napríklad výrobky zo slaného cesta. Menším ukážu svoje výtvory z gumičiek a odovzdajú im svoje skúsenosti pri ich výrobe. 
Mayo Marcinek z Česko Slovensko má talent príde, aby svojími tanečnými kreáciami zohrial všetkých, ktorým bude chladno. 

europsky-den-raPre rodičov je pripravená zmenáreň s Mary Kay, či ukážky líčenia produktami Oriflame alebo poradňa zdravej výživy.
Všetci účastníci sa budú môcť občerstviť v bufete, kde bude podávaný čaj a káva a k tomu koláčik zdarma. Šikovní barmani budú miešať rôzne nealko nápoje.
Samozrejme, organizátori mysleli aj na chutný obed – už od rána bude na dvore rozvoniavať pravá domáca kapustnica a v kuchynke školy sa budú vypekať chutné domáce klobásky.
Po vyhlásení výsledkov súťaží a odovzdaní vecných cien bude určite každý v napätí sledovať žrebovanie tomboly. Prvou cenou je mobilný telefón Samsung. V tombole sa bude celkovo losovať viac ako 40 cien, medzi ktorými budú nielen vecné ceny, ale aj služby – napr. poukážky na masáže, kadernícke, či počítačové služby.
Záver akcie bude patriť už tradičnej Šarkaniáde, preto si so sebou nezabudnite priniesť šarkanov.
Príďte s nami stráviť sobotné dopoludnie a zažiť rodinnú atmosféru našej veľkosťou síce malej, ale srdcom veľkej školy.

 

Čítať 1805 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47