utorok, 19 február 2013 13:39

Druhý ročník stolnotenisového turnaja „O putovný pohár starostu obce“ v Muránskej Dlhej Lúke Doporučený

Napísal(a) Ocú M. Dlhá Lúka
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už po tretíkrát sa 16. februára 2013 v sále kultúrneho domu v Muránskej Dlhej Lúke zišli priaznivci stolného tenisu. Konal sa tu totiž 2. ročník stolnotenisového turnaja o Putovný pohár starostu obce. Športové podujatie sa už pomaly, ale iste stáva tradičným a stále viac známym a populárnejším v širokom okolí. Už v predchádzajúcom ročníku „prekročil“ hranice nielen tejto obce, ale i okresu, ba i kraja. Aj v tomto roku zaregistrovali súťažiacich z Muránskej Dlhej Lúky, Nižnej Slanej,

Vlachova, Lubeníka, Revúcej, Prednej Hory, Hnúšte... Favoriti z minulého roka prišli obhájiť svoje vlaňajšie umiestnenie,iní prišli predviesť výbornú hru a talent.
     Všetci prihlásení boli rozdelení do niekoľkých kategórií. Mužské kategórie boli štyri - muži do 22 rokov, do 50 a nad 50 rokov a registrovaní hráči. No noviniek bolo viac. Jednou z nich boli štyri stoly - tri v sále a jeden v jedálni. Tam odohrali zápasy ženy. Minuloročná víťazka, Mgr. Rút Hudecová, obhájila svoj titul, a tak sa na ďalší rok stáva držiteľkou putovného pohára. Druhé a tretie miesto získali Mariana Senková a Denisa Kaššaiová, obe z Muránskej Dlhej Lúky.
     Pozíciu rozhodcu opäť zaujal Mgr. Karol Máté. Jeho úlohou bolo rozdeliť hráčov do viacerých skupín a dohliadať na plynulý priebeh súťaže. Do organizácie a príprav sa zapojili aj ďalší zamestnanci obecného úradu - Ing. Lukáš Rusňák, Mgr. Ivana Lormannová, Janka Mátéová, Marek Hegyi a ďalší. No najväčšiu zásluhu má určite starosta Ing. Marek Nosko. Všetko bolo zabezpečené tak, aby nikomu nič nechýbalo. Pripomienky štartujúcich ako aj divákov budú premyslené a prípadne aj použité k vylepšeniu súťaže. Súťažiaci aj návštevníci boli spokojní, snáď za malý nedostatok mnohí považovali divákov prechádzajúcich poza hráčov. Niekedy došlo k malej kolízii, no, našťastie, nič vážne sa nestalo.
Ďalšou novinkou bolo štartovné 3 eurá. Pre prítomných bolo pripravené občerstvenie, čo ocenili naozaj všetci. Kto vyhladol alebo vysmädol, prišiel si na svoje. Veľká vďaka patrí sponzorom, ktorí poskytli naozaj pestré a kvalitné ceny pre víťazov:  SMZ, a. s. JELŠAVA, Šport Rysy, PHOENIX ZEPPELIN, REKOS, s.r.o. , SLOVMAG, a. s. LUBENÍK , Vladimír Beňo, STROJKOV, Mitrová Jolana, M - M - Servis, Ing. Ľubomír KNOPP.

     Celkovo sa do turnaja prihlásilo 7 žien a 48 mužov.
V prvej mužskej kategórii
do 22 rokov sa súťažilo v troch podskupinách. Hráči boli pripravení veľmi kvalitne, každú chybu a zaváhanie súper hneď využil vo svoj prospech. Po vyrovnaných súbojoch sú výsledky nasledovné:
1. Jaroslav Siman (Revúca)
2. Ján Ružiak (Revúca, časť Revúčka)
3. Róbert Rogos, ml. (Revúca) 

     V druhej, najpočetnejšej kategórii, súťažilo až 20 mužov v štyroch podskupinách. Bolo to náročné, pretože tu bolo množstvo vynikajúcich hráčov, ktorí by mohli konkurovať aj profesionálom. Ani v tejto kategórii neostane putovný pohár u nás, ale poputuje do Hnúšte, odkiaľ pochádza víťaz Lukáš Koncz. Na druhom mieste sa umiestnil minuloročný víťaz Emil Šmelko a bronz získal „Dlholúšan“ Tibor Fazekaš. V kategórii nad 50 rokov sme mali len dvoch pánov - úspešnejší bol Milan Kvetko, farby Muránskej Dlhej Lúky hájil strieborný Ján Hudák.

     Ako už bolo v úvode spomenuté, vlastnú kategóriu mali aj registrovaní hráči. Najúspešnejší bol Róbert Zacher, druhé miesto získal Róbert Rogos st. a bronz Jozef Kelich. Všetci traja úspešní súťažiaci sú z Revúcej.

     Za nami je ďalší ročník stolnotenisového turnaja. Športovci predviedli svoje umenie, diváci povzbudzovali a potleskom odmenili športové správanie a peknú hru.
Veľa divákov sa dobre zabavilo a štartujúci si dobre zahrali s kvalitnými súpermi. Na mnohých hráčoch hlavne z našej obce bolo vidno účinok tréningov absolvovaných pred turnajom.
Sláva víťazom, česť porazeným! Ďakujeme a dovidenia o rok!
(Zdroj: Oficiálna stránka Muránskej Dlhej Lúky)

VÝSLEDKY 2. ROČNÍKA STOLNOTENISOVÉHO TURNAJA O POHÁR STAROSTU OBCE

{jcomments on}


Čítať 3019 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!