nedeľa, 13 december 2015 13:22

Ľuboslav Bodor z Revúcej získal akademický titul vicemajster SR v kickboxe

Napísal(a) Kickbox Leon Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

kxbx 3Na Trenčianskom výstavisku Expo center sa v sobotu 12. decembra 2015 odohral piaty ročník športfestivalu, ktorý privítal cez 500 športovcov. Pre SZKB (Slovenský zväz kickboxu) to bol pilotný projekt v organizovaní Akademických Majstrovstiev SR v kickboxe 2015. Počet športovcov bol obmedzený vzhľadom na účastníkov, ktorí spomedzi pretekárov museli byť absolventmi VŠ alebo maturitného ročníka. V rámci tejto akcie sa uskutočnil taktiež Galavečer oceňovania najúspešnejších neolympijských športovcov SR, kde bola ocenená aj naša kickboxerka Majsterka sveta v K1 z Belehradu 2015 Veronika Petríková z Revúcej.

Prvými akademickými Majstrami SR v kickboxe sa stali:

Mária Balážová (KL-55 kg), Veronika Cmárová (KL-65 kg), Kristína Urdová (K1-60 kg), Katarína Dovalová (K1+70 kg), Tibor Hodbod (KL-63 kg), Michal Stričík (KL-74 kg), Marko Merňák (K1-71 kg). Za športový klub Kickbox Leon Revúca štartoval Ľuboslav Bodor, ktorý získal akademický titul vicemajster SR v kickboxe - 69 kg KL.
Organizátori, športfestivalu boli Milan Gabrhel, Michal Čapla a Pavol Guga, za pomoci Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Trenčianskeho samosprávneho kraja spoločne s jeho predsedom, Jaroslavom Baškom a konfederácie športových zväzov. Podujatie otvorila Vianočná cena v silovom trojboji. 300 kilogramov v tlaku na lavici zatlačil reprezentant Fridrich Matejík, 170 kíl zatlačil telesne postihnutý pretekár Golasom.

Hlavným ťahákom boli druhé majstrovstvá Európy silných žien,

kde obhájila minuloročné prvenstvo ukrajinská Oľga Liaščuk. Tradičnou súťažou festivalu je i pohárová súťaž vo fitness detí. Nasledovali šarmantné bikiny fitnessky a physique mužov. Okrem silových športov malo priestor na festivale i bojové umenie. Návštevníci tak mohli zhliadnuť súťaž v taekwonde, ukážky predviedli školy čínskeho wu-shu, vytrvalostný a rozvíjajúci sa šport crossfit.

V prezentačných stánkoch

mohli diváci vidieť a vyskúšať si lukostreľbu, horozlezeckú stenu, workout, šport silných mužov, akrobatický rock n roll, šípky, biliard, cyklo šport alebo pretláčanie rukou. Priamo v daných stánkoch boli prítomné i osobnosti prezentovaných športov a vidieť na jednom mieste sme tak mohli účastníčku Olympie v Las Vegas, Adelu Ondrejovičovú, deviateho najsilnejšieho muža sveta do 105kg Jirku Tkadlčíka, majsterku sveta v bikiny fitness Ľubicu Bérešovú, medailistov Andreja Vargu, Stanislavu Prítrskú, armwrestlerku Luciu Debnárovú a množstvo iných športových hviezd. Bohatá bola i expo výstava produktov športovej výživy a doplnkov pre športovcov.O spev sa toho roku postaral Pavol Hammel a Martin Harich. Výťažok z podujatia bude venovaný domovu sociálnych služieb Čistá duša.

Kickbox Leon Revúca

 

Čítať 4156 krát Naposledy zmenené nedeľa, 13 december 2015 14:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!