Vytlačiť túto stránku
sobota, 18 jún 2016 13:32

Vyhodnotenie súťaže F3F M - SR SMoZ 2016 a XXVI. PPP mesta Dobšiná Doporučený

Napísal(a) Mgr. Štefan ANDOGA
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobšinský kopec Gugel v Slovenskom raji bol počas víkendu 11. - 12.6.2016 svedkom veľkého trápenia a zároveň aj trpezlivosti 11 pilotov kategórie F3F a rozhodcov, ktorí neúnavne a disciplinovane čakali, že predsa len niečo fúkne a voľačo sa aj odlieta. Ráno v sobotu som ako riaditeľ súťaže zodpovedný za odlietanie bol už o 6.45 hod. na svahu.

Krásna scenéria, stúpajúca hmla z dolín signalizovali, Dobšinský kopec nesklame a bude sa súťažne lietať!!! No to bolo iba moje zbožne prianie. Vychádzal som z toho, že za uplynulých 25 ročníkov to tak ráno na kopci vyzeralo a okolo 10.00 hod sa vždy rozfúkalo - väčšinou z juhu. No tentoraz tomu tak nebolo. Po nástupe a brífingu sa aktívne /poletovali samokrídlo Roba a elektro-Karola Majka, sem tam vyletel aj Superwizard riaditeľa súťaže/ čakalo sa až do 16.00 hod., keď riaditeľ odtrúbil prvý letovo - neletový deň. Na nedeľu stanovil stretnutie na kopci na 9.00 hod.
Všetci tam ráno boli, ale na severnom svahu. Usporiadatelia postavili letovú trať a opäť sa čakalo. A znova samokrídlo a elektro už predstavených pilotov. Vietor mal opäť víkend a oddychoval. Tak to trvalo asi do 14.00 hod. keď sa začala vlniť priehrada a začalo sa pomaly rozfúkavať. Riaditeľ súťaže ako prvý odštartoval na overenie podmienok. Fúkalo okolo 3 - 4 metrov a tak po pristáti ihneď nariadil pilotom pripraviť sa na súťaž. V priebehu pár minúť sa začalo lietať a ako prvý súťaž zahájil vylosovaný Štefan Andoga, ktorý to odlietal za nejakých 70.30 sekúnd. Vietor kolísal medzi 3 - 4,5 metrami a niekedy v nárazoch aj 6,5 metra. Nakoniec sme asi v priebehu 70 minút odlietali štyri kola, keď posledného pilota štvrtého kola Maja Mrvu, trocha ochladil dážď. Súťaž bola prerušená a po prehánke sa už nepokračovalo, lebo sila vetra a smer boli nevyhovujúce. Riaditeľ súťaže odpískal koniec a pristúpilo sa k vyhodnoteniu. Zvíťazil R. Bartók z Košíc, pred M. Ďuríšom z Nitry a Majom Mrvom z Ružomberka. Cenu útechy „zlomene krídlo“ získal Jaro Šima z Ružomberka, ktorý poškodil svojho Wikinga na báze B. Riaditeľ súťaže vyslovuje poďakovanie všetkých účastníkom za trpezlivosť, disciplínu a športový prístup k našej obľúbenej záľube, ktorá sa žiaľ bez vetra nedá naplniť!!! Osobitné poďakovanie patrí Jánovi Slovákovi, primátorovi mesta Dobšiná za podporu tejto súťaže, ako aj s.r.o. Birch Rožňava za vecné ceny pre víťazov. DOVIDENIA NA XXVII. ROČNÍKU 2017 A NA XII. MRA V SEPTEMBRI 2016! Súťaž pripravil 
Mgr. Štefan ANDOGA, riaditeľ súťaže

 

Výsledková listina XXI. ROČNÍK PPP MESTA DOBŠINÁ A SERIÁLU M-SR F3F 11.-12.06.2016

Piloti DK F3F 2016

Propozície pre účasť v seriálovej súťaži MaSR 

Pravidlá KATEGÓRIE F3F FAI – SVAHOVÉ MODELY

 

 

Čítať 1939 krát Naposledy zmenené sobota, 18 jún 2016 14:43