utorok, 06 september 2022 14:59

Najlepší med na svete je na Východnom Slovensku Doporučený

Napísal(a) O. Behúň
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Slovenskí včelári práve dosiahli mimoriadny úspech na 47. svetovej včelárskej výstave Apimondia v tureckom Istanbule v dňoch 24. až 28. augusta 2022, kde získali dokopy 28 medailí. Druhé skončilo Poľsko s 12 medailami, ako tretia sa umiestnila Brazília, ktorá získala 8 medailí.
Na tejto najprestížnejšej včelárskej súťaži na svete a jedinej svojho druhu obhájil Tibor Vargapál z Košíc po tretí raz titul najúspešnejšej včelárskej farmy na svete. Jeho včelárska farma VARGAPÁL z južného Zemplína, ktorá sa nachádza v dedinke Hraň získala 10 medailí - 7 zlatých, 2 strieborné a 1 bronzovú. Stali sa tak najúspešnejšou včelárskou farmou na svete v počte získaných ocenení.
Nejde o jediný úspech slovenského medu. Aj na predchádzajúcej výstave v kanadskom Montreale bol slovenský včelársky tím najlepší.

Súčasný triumf v Istanbule hovorí o neobyčajnom prírodnom potenciáli krajiny, ktorá ponúka množstvo "tekutého zlata" a predbieha svetové včelárske veľmoci, ako je napríklad Brazília.

Teší nás mimoriadny úspech slovenských včelárov a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu slovenského a východného včelárstva.

ke tibor vargapal med removebg preview   ke so synom med turecko   tur med svetový    
             

 

Čítať 625 krát Naposledy zmenené utorok, 06 september 2022 15:53

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!