×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skuska/hobby/torty
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/remesla/ba
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/poloma/kolesarova
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skuska/hobby/torty
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/remesla/ba
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/poloma/kolesarova
štvrtok, 14 júl 2011 13:34

Šťastný deň osláv, či svadieb začína pečením tort pri pani Janette Fabiánovej Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Cukrárka Janette Fabiánová z RožňavyAj Vám sa už stalo, že ste chceli spraviť príjemné prekvapenie pri oslavách svojich blízkych? Niečím originálnym, jedinečným, praktickým a zároveň pekným? Krásna torta aranžovaná na slávnostnom stole oblaží nielen chuťové poháriky, ale už pri prvom pohľade na krásny umelecký výrobok poteší a rozžiari všetky oči. Originálna torta je skvelý darček. Nie všetci však máme vlohy na jej výrobu, preto náš obdiv patrí všetkým šikovným rukám, ktoré prvotný nápad pretvoria do takej podoby, ktorá je vhodná pri každej príležitosti. Jednou z takýchto vzácnych cukrárok je aj pani Janette Fabiánová z Rožňavy. Pre jej bližšie spoznanie sme jej položili pár otázok a priložili aj pár fotografií -

pokochajte sa a inšpirujte sa jej netradičnými, nezvyčajnými a osobitými tortami. 

Odkedy sa zaoberáte pečením tort a ako ste prišli k tomuto koníčku?

K pečeniu tort som sa dostala náhodne, pred dvoma rokmi oslavovala sesternica okrúhle narodeniny a spomenula, že nebude mať tortu. Pochádzam z malej dedinky Rakovnica, ale už 9 rokov žijem i pracujem v Rožňave, a u nás v rodine sa vypekalo odkedy sa pamätám. Každú nedeľu bol nejaký zákusok či koláč, tak som jej tortu upiekla ja. Vtedy som upiekla svoju prvú poťahovanú tortu, bola dvojposchodová, žltá s gerberami a keď som ju dokončila, tak som si povedala, že to budem skúšať ďalej. Minulý rok som sa prihlásila do školy,  spravila si výučný list cukrárky a pečiem dodnes.

Aké sú to torty? Majú svoje názvy podľa zloženia ingrediencií, alebo môžete ich bližšie opísať?

Väčšinou pečiem torty poťahované hmotou podobnou marcipánu, no pravým marcipánom sa nedá dosiahnuť taká farebná pestrosť, nakoľko je tam zastúpený veľký pomer mandlí. Túto poťahovú hmotu farbím podľa potreby a tvarujem. Potom sú to aj čokoládové torty, čiže potiahnuté čokoládou a čokoládou aj zdobené, no a samozrejme zákusky, perníčky a pralinky, ktoré sa však vyrábať len učím. Torty pečiem z klasického piškótového cesta a plním rôznymi plnkami. Potom rôzne ovocné, šľahačkové a pod.

Podľa čoho robíte ich formu? Máte nejaké predlohy, alebo si ich robíte podľa vlastnej predstavy?

Sú torty, ktoré robím podľa vlastných predstáv, no sú aj také, na ktoré dostanem presnú predlohu alebo mi približne povedia, čo by si predstavovali. Najradšej som keď mám voľnú ruku, čiže môžem realizovať vlastné nápady. Formy mám len tie základné, kruh, štvorec, obdĺžnik, ovál, srdce, potom tortu tvarujem podľa potreby.

Kto všetko sa na Vás obracia o pomoc, alebo aké podujatia sa Vašimi tortami skrášľujú? Zrejme máte rôznych záujemcov. Kto taký sa na Vás obrátil, že by si to zaslúžilo spomenúť?

Keďže je to zatiaľ  moje hobby, pečiem pre rodinu, priateľov, známych a ich odporúčanie, sú to svadobné, narodeninové, detské a aj rôzne netradičné torty.           

Pomáha Vám niekto z domácnosti pri tejto činnosti, alebo ako prijímate pomoc Vašich najbližších?

Zatiaľ pečiem sama, no sú dni, keby sa mi pomoc veru zišla. Do budúcnosti však mám pomoc prisľúbenú, ponúkla sa mi neter, je však ešte školopovinná, tak snáď si to nerozmyslí, pečenie ju veľmi baví a realizuje sa doma v plnej miere. 

Pani Fabiánovej želáme pri jej práci veľa spokojnosti a veľa ďalších potešených oslávencov a obdivovateľov jej pozoruhodných cukrárskych výrobkov. 

Za rozhovor ďakuje
Ondrej Doboš

{gallery}skuska/hobby/torty{/gallery}

Čítať 11053 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:49

3 komentáre

  • Odkaz na komentáre Eva pondelok, 04 november 2019 15:11 Napísal(a) Eva

    Dobry den mali bysme zaujem o vaše kolače pošlite nam kontakt Dakujem

  • Odkaz na komentáre Renáta Kránerová piatok, 09 február 2018 21:18 Napísal(a) Renáta Kránerová

    Dobrý deň.
    Chcela by som tortu na 60-siatku. Môžem Vás poprosiť o tel. kontakt, alebo adresu.
    Ďakujem za odpoveď.

  • Odkaz na komentáre Magda sobota, 08 apríl 2017 12:52 Napísal(a) Magda

    Zdravim chcela by som si objednat tortu mozete mi dat vase t.c alebo adresu v roznave

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!