pondelok, 26 október 2015 11:31

TVORIVÉ DIELNE PRE DOSPELÝCH - výroba šperkov z prírodných materiálov

Napísal(a) Mgr. Tímea Jakabová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko pokračuje v organizovaní tvorivých dielní v Dome tradičnej kultúry Gemera, ktorých cieľom je prezentovať tradičné ľudové remeslá pre širokú verejnosť a poukázať na základnú techniku vyhotovenia výrobkov s využitím rôznych prírodných materiálov. „V rámci najbližších tvorivých dielní chceme priblížiť paličkovanie a výrobu kožených šperkov. Pod vedením zahraničných a domácich remeselníkov si účastníci programu na základe získaných poznatkov môžu vyhotoviť rôzne kožené náramky, náušnice a iné doplnky, ktoré sú vhodné aj ako darčeky na Vianoce,“ prezradila Tímea Jakabová a pokračovala, „našou snahou je nielen motivovať ľudí k tvorbe vlastnoručných výrobkov, ale aj šíriť jedinečnosť gemerskej ľudovej kultúry. Paličkovaná čipka hrala významnú úlohu pri výzdobe krojov a niektorých textilných bytových doplnkov. Vyniká svojou štruktúrou a farebnosťou, ktorá je zachovávaná a zvelaďovaná členkami Klubu paličkovanej čipky pri Gemerskom osvetovom stredisku.


S ich výrobkami, ktoré chceme odprezentovať aj v rámci nášho programu sa stretávame na rôznych domácich a zahraničných jarmokoch, festivaloch a výstavách. Veríme, že naše lektorky dokážu osloviť každého, kto má záujem o tvorbu kožených šperkov a základných motívov gemerskej paličkovanej čipky.“
Trojhodinové tvorivé dielne určené pre dospelých záujemcov sa uskutočnia 29. 10. 2015 o 16:30 hod v Dome tradičnej kultúry Gemera, kde pod odborným vedením lektorky Fanni Simkó z Szuhafő (MR) a čipkáriek z klubu paličkovanej čipky si každý môže vyskúšať a ukázať svoju zručnosť a estetické cítenie.
Záujemcovia sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 0915 884 135.
Kontakt a ďalšie informácie:
Mgr. Tímea Jakabová
elektronická pošta:

 

 

Čítať 3015 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 október 2015 11:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!