piatok, 03 marec 2017 11:14

Jarné prázdniny s hlinou a priadzou ponúka Dom tradičnej kultúry Gemera

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko opäť prichádza s ponukou, ktorou hravo, ale aj poučne vyplní voľné chvíle prázdninujúcich detí a ich rodinných príslušníkov. Zúčastniť sa môže každý vo veku od 9 – 99 rokov. Tvorivé dielne sa v Dome tradičnej kultúry Gemera sa tešia veľkému úspechu a záujmu.
„V priebehu roka ponúkame program školským zariadeniam, no teraz sme si povedali, že sa zameriame aj na rodiny, ktoré sa chcú zabaviť, ale aj niečo užitočné naučiť.

dom tradicnej kultury logoPočas jarných prázdnin v termíne od 6. do 10. marca 2017 denne v čase od 13:00 do 15:00 ponúkame všetkým záujemcom o tradičné remeslo možnosť vyskúšať nasledovné techniky. V textilnej dielni budeme od pondelka do piatku vyrábať čelenky, náramky, tanisterky (tkaná taška v ľudovom prostredí), brošne, gobelíny. V hrnčiarskej dielni si tiež každý deň môžete vyrobiť čosi iné: misu, tienidlo, slniečko, jarnú vílu, šperkovnicu. Zúčastniť sa môže každý, koho táto ponuka a zaujme,“ uvádza Mgr. Helena Novotná, riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave a dodáva, „kino Apollo tiež prispôsobilo svoj program a v týždni jarných prázdnin zaradilo dva rodinné filmy, jeden vo štvrtok (9.3.) a druhý v nedeľu (12.3.) každý so začiatkom o 16.00 hodine."

Organizátori však žiadajú, aby rodičia pre deti mladšie ako 9 rokov zabezpečili dospelý doprovod. Na druhej strane, aby sa dospelí nenudili, taktiež si môžu vyrobiť predmety totožné ako ich deti. Dielne budú prebiehať v dvojhodinových blokoch každý deň počas celého týždňa. Program je pestrý, takže je z čoho vyberať. V hrnčiarskej dielni na základe dohody s lektorkou bude možnosť aj výpalu vyrobených predmetov. Nie je nič príjemnejšie, ako stráviť prázdniny v tvorivých dielňach a priniesť si domov ten najkrajší vlastnoručne vyrobený predmet, či už v podobe brošne, čelenky alebo misky. Vo vstupnom poplatku je zahrnutý použitý materiál, práca lektora a pitný režim. Počet účastníkov v dielňach je limitovaný.

Cenník poplatkov na dvojhodinový blok:
Dieťa od 9 rokov alebo dospelá osoba: 4.- €
Súrodenecká dvojica: 7.- €
Rodič a jedno dieťa do 9 rokov: 6.- €
Anežka Kleinová

 

Čítať 2088 krát Naposledy zmenené piatok, 03 marec 2017 11:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!