nedeľa, 10 február 2013 11:25

Popoludnie bez lepku Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V stredu 6.2.2013 bolo v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej rušno. Ako jednu z aktivít venovaných zdravej výžive, usporiadala škola Popoludnie bez lepku a mlieka. Pri organizácii tohto stretnutia významne pomohol aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý eviduje občanov so špeciálnymi diétami.
Zišli sa tu celiatici aj “bezmliekáči” z celého okresu Revúca. Jednalo sa o neformálne stretnutie, avšak malo veľký význam pre všetkých. Lepok sa

totiž nenachádza len v pečive, či chlebe, ale niektorí výrobcovia ho používajú aj ako prísadu na výrobu kečupov, horčice, či iných jedál, o ktorých by bežný stravník nikdy nepovedal, že lepok obsahujú. Taktiež si skúste predstaviť žiť bez mlieka – bez masla, tvarohu, jogurtov, či čokolády – aj keď sa táto intolerancia na prvý pohľad nezdá nebezpečná, ľudia s takýmto handicapom sú výrazne obmedzovaní vo svojich stravovacích možnostiach.
Pre účastníkov tohto milého popoludnia boli pripravené aj maškrty (samozrejme, bezlepkové a bezmliečne), vymenili si množstvo cenných rád, skúseností a receptov.
Veríme, že takéto popoludnie si zopakujeme opäť o rok.
Mgr. Andrea Tokárová

{jcomments on}

 

Čítať 2435 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!