pondelok, 02 január 2017 15:05

Prvé deti Nového roku 2017 na Gemeri sú Janka, Denis a Tobias

Napísal(a) T. Kráľ
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)
Ilustračný obrázok z rimavskosobotskej nemocnice Ilustračný obrázok z rimavskosobotskej nemocnice Foto: Svet zdravia

Už tradične sme si zvykli na prvú správu v Novom roku, ktorá sa týka prvého dieťaťa, ktoré prišlo na svet v regióne Gemera. Tak je tomu aj teraz. Prvým novonarodeným dietaťom v rimavskosobotskej pôrodnici v roku 2017 bol malý Denis. Chlapček sa narodil 1. januára 2017 o 17:50 hod. Jeho prvými zapísanými mierami sú 2310 g váhy a 47 cm dĺžky.

Jeho pôrod bol predčasný, nemocnica však robi všetko preto, aby bol zdravý. To mu želá aj webová stránka Maj Gemer. Matka je v poriadku. O tejto milej skutočnosti nás informoval hovorca nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Po tejto správe nám prišla rovnako potešiteľná informácia aj z rožňavskej nemocnice, ktorá svedčila o tom, že ešte dve hodiny pred chlapčekom z Rimavskej Soboty sa u nich o 15:35 hod. narodilo dievčatko, ktorej rodičia dali meno Janka (2640g a 47 cm). Dieťa aj matka sú v poriadku.

Do kategórie Novoročných novorodencov rožňavskej nemocnice patrí aj chlapček Tobias (na obrázku so sestričkou), ktorý sa narodil rodičom z Rožňavského Bystrého. Pri pôrode mu zapísali miery 4250 g a 53 cm.

Tohtoročným novorodeniatkam želáme veľa zdravia a šťastia na tomto svete, nech sa z nich stanú zodpovední občania Slovenska. Mamičkám i oteckom našich prvých občiankov blahoželáme.

MG - od

 

 

Čítať 1868 krát Naposledy zmenené utorok, 03 január 2017 16:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!