utorok, 26 september 2017 15:09

Rimavsko - sobotských pacientov prekvapí Katka Knechtová Doporučený

Napísal(a) T. K.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už tento štvrtok, 28. septembra 2017 o 13.00 hod., prekvapí pacientov v rimavskosobotskej nemocnici svojím hudobným vystupením Katarína Knechtová. Jej účasť však nebude náhodná. Ako ambasádorka príde predstaviť dobrovoľnícky projekt Krajší deň už aj na pôde nemocnice v Rimavskej Sobote.

V novembri 2016 sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia predstavila na pôde humenskej a štiavnickej nemocnice nový dobrovoľnícky projekt zameraný na pomoc pre najmladších a najstarších pacientov. Jeho názov je KRAJŠÍ DEŇ a cieľom je pomocou externých dobrovoľníkov spríjemniť hospitalizáciu na detských oddeleniach a oddeleniach pre dlhodobo chorých. V obidvoch nemocniciach pracujú pravidelne desiatky dobrovoľnikov, ktorí túto činnosť robia bez nároku na honorár. Pravidelne navštevujú spomínané oddelenia a čítaním, spevom, spoločenskými hrami, modlitbami alebo iba jednoduchou konverzáciou sa snažia zabaviť pacientov a pomôcť im s liečivým procesom. Od mája funguje tento projekt aj na pôde trebišovskej nemocnice. Nemocnica v Rimavskej Sobote je tak štvrtou nemocnicou, ktorá vytvorila priestor pre tak užitočnú dobrovoľnicku činnosť. Viac informacií o projekte nájdete na: http://svetzdravia.com/krajsi-den

 

Ceremónia s hudobným vystupením sa bude konať pri príležitosti spustenia tohto projektu pred nemocničným pavilónom A. Pritomní budú aj dobrovoľnici, ktori v projekte fungujú už v pilotnej prevádzke. 

T. K.

 

 

Čítať 2296 krát Naposledy zmenené streda, 27 september 2017 11:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!