štvrtok, 14 január 2021 14:07

V Nemocnici Svet zdravia Rožňava už začnú očkovať proti ochoreniu COVID-19 Doporučený

Napísal(a) J. Fedáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Od pondelka 18. januára 2021 začnú v Nemocnici Svet zdravia Rožňava očkovať proti ochoreniu COVID-19 určené skupiny ľudí, ktorí sa prihlásia cez národný portál na voľné kapacity v rámci dňa. Ide o konkrétne definované zdravotnícke pozície v zmysle národnej očkovacej stratégie.
Rožňavská nemocnica sa stala jedným z vakcinačných centier, ktoré stanovilo ministerstvo zdravotníctva. V sieti nemocníc Svet zdravia budú takéto vakcinačné centrá fungovať ešte v Humennom a Michalovciach.
Očkovanie v rožňavskej nemocnici sa bude konať vo vakcinačnom centre v poliklinike pre dospelých na nultom poschodí.
Pripravená je jedna ambulancia, v rámci ktorej sa bude očkovať na dvoch miestach, s celkovou dennou kapacitou v počiatočnej fáze približne 300 ľudí. Vakcinačné centrum bude v prevádzke od 9.00 do 15.30 hod., obedňajšia prestávka je v čase od 12.00 do 12.45 hod.

Je potrebná registrácia na stránke www.korona.gov.sk/ kde je v prvej fáze aktuálne otvorené prihlasovanie pre zdravotníckych pracovníkov, osoby, ktoré profesionálne priamo alebo nepriamo zabezpečujú starostlivosť, transport a diagnostiku pacientov, zamestnancov zariadení sociálnych služieb a terénnych sociálnych pracovníkov.

Po príchode do vakcinačného centra, respektíve ambulancie vypĺňa pacient dotazník, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory. Po vykonaní všetkých náležitých úkonov sa pristúpi k samotnej vakcinácií. Po tomto kroku je potrebné, aby pacient počkal na pozorovanie približne 15 minút v čakárni. U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút.

Od stredy minulého týždňa (6.1.2021) sieť nemocníc Svet zdravia spustila vakcináciu svojich zdravotníkov v 14 svojich nemocniciach. Za prvé tri dni sa zaočkovalo viac ako 2800 zamestnancov. Tento týždeň by to malo byť ďalších vyše 5100. Zvýšený počet sa podarí dosiahnuť aj vďaka efektívnejšiemu využitiu dodanej vakcinačnej látky. Obstarané špeciálne striekačky (s minimálnym mŕtvym priestorom) umožnia z jednej ampulky aplikovať až šesť vakcinačných dávok (doteraz to bolo päť).

V rožňavskej nemocnici bolo dosiaľ zaočkovaných vyše 250 zamestnancov.

Jana Fedáková,
komunikačný špecialista

 

 

LEKÁRKA RADÍ - Čo treba vedieť o očkovaní proti COVID-19

 

 

Čítať 1027 krát Naposledy zmenené štvrtok, 14 január 2021 15:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!