Vytlačiť túto stránku
utorok, 03 júl 2018 10:36

Revúcky biatlonový víkend s medzinárodnou účasťou Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prvý prázdninový víkend v Revúcej patril biatlonu. Na revúcku strelnicu prišlo v sobotu ráno takmer 180 súťažiacich biatlonistov z celého Slovenska aj zo susedného Maďarska. Konalo sa tu II. kolo slovenského Viessmann pohára v letnom biatlone vo všetkých vekových kategóriách.
Členovia domáceho klubu už od jari pripravovali nové, komfortnejšie trate a ako sa ukázalo, stovky hodín ich dobrovoľníckej práce nevyšli nazmar. Kvalitu tratí ocenili nielen najvyšší predstavitelia Slovenského zväzu biatlonu, ale aj tí najdôležitejší – samotní pretekári. Po niekoľkých daždivých rokoch navyše vyšlo aj počasie, a tak všetko nasvedčovalo tomu, že to bude úspešný víkend.

Úspechy však neostali len pri spokojnosti pretekárov. Naši pretekári využili domáce prostredie a postarali sa o veľmi pekné výsledky.

V sobotu boli na programe rýchlostné preteky, keď nezostrelenie terča znamenalo predĺženie trate o trestné kolo. V kategórii dorastu a dospelých v tejto disciplíne získali medaily Radovan Humeník (bronz) a Anna Košinárová (2. miesto). V tej istej disciplíne žiackych vekových kategórií zažiarila Tamara Molentová ziskom zlata, v tej istej vekovej kategórii Veronika Šteczová obsadila pekné piate miesto. Darilo sa aj Lenke Repákovej, ktorá po 4 mesiacoch vynútenej prestávky siahla po bronze.

Po sobotňajších pretekoch sa konali aj preteky prípravky (5-9 ročných detí), do ktorých sa tento rok zapojil rekordný počet detí. Boli to dokonca preteky s medzinárodnou účasťou, pretekali deti aj z Českej republiky a Maďarska. Blahoželáme Revúčanovi Jakubkovi Nagypálovi k víťazstvu v kategórii 4-6 ročných detí.

V nedeľu boli na programe dorastu a dospelých vytrvalostné preteky s časovou penalizáciou za nezostrelené terče. Anka Košinárová sa presadila aj v tomto type pretekov a zopakovala si sobotňajšie umiestnenie.

Všetci štartujúci žiaci sa premiérovo zúčastnili nového typu pretekov – pretekov obratnosti v biatlone. Okrem klasického behu a streľby boli na trati pridané aj disciplíny obratnosti, ktoré bolo potrebné zvládnuť v čo najkratšom čase. Tamara Molentová vďaka výbornej streľbe a rýchlym nohám opäť vybojovala zlato. Po štyroch víťazstvách zo štyroch pretekov tohtoročnej letnej sezóny si tak Tamarka v najpočetnejšej žiackej kategórii upevnila pozíciu vedúcej pretekárky rebríčka a je v súčasnosti našou najúspešnejšou pretekárkou. Markus Sklenárik napravil zaváhanie zo soboty a potvrdil svoje kvality ziskom zlata, Lenka Repáková aj v týchto pretekoch vybojovala bronz.

Na stupienkoch víťazov stáli počas víkendu aj ďalší Revúčania, naši odchovanci – Ema Kapustová (2x 1. miesto), Lukáš Ottinger (1. a 2. miesto) a Tomáš Sklenárik (2. a 1. miesto), v súčasnosti pretekári ŠK Železiarne Podbrezová.

Ocenenia najúspešnejším pretekárom odovzdávali prezident SZB Tomáš Fusko, predseda KB Magnezit Revúca Jozef Molent a primátorka mesta Revúca Eva Cireňová, ktorá víťazom seniorských kategórií odovzdala aj knihu Dušana Dubovského Revúca – jej športovci, majstri Slovenska, Európy a sveta.

Klub biatlonu Magnezit Revúca sa aj touto cestou chce poďakovať všetkým svojim členom za skvele odvedenú prácu pri organizácii pretekov.
Srdečné poďakovanie patrí aj sponzorom, bez ktorých by sme preteky nemohli uskutočniť na takej vysokej úrovni. Naše poďakovanie patrí týmto spoločnostiam a organizáciám: SMZ, a. s. Jelšava, Mesto Revúca, Slovmag, a. s. Lubeník, Majster Papier Revúca s. r. o., Herman Slovakia, Mestské Lesy Revúca, Coop Jednota Revúca, Lesy SR – závod Revúca, SK Magnezia Trade, Obec Muráň, Obec Muránska Dlhá Lúka, obec Mokrá Lúka.

Rozsiahlu fotogalériu z pretekov nájdete na FB stránkach klubu.

Najbližšie preteky čakajú našich pretekárov 8.-9.9.2018 vo Vyhniach, dovtedy absolvujú letnú prípravu v domácom prostredí, aj na sústredeniach v Starej Lesnej a Osrblí.

KB Magnezit Revúca

 

Čítať 1690 krát Naposledy zmenené utorok, 03 júl 2018 13:23